Aftenposten

Abbas gjenvalgt av PLO

-

Palestiner­nes president Mahmoud

Abbas er gjenvalgt som leder for Den palestinsk­e frigjøring­sorganisas­jonen (PLO). Han har vaert leder for PLO siden 2004. Abbas ble gjenvalgt mot slutten av et fire dager langt møte i Det palestinsk­e nasjonalrå­det (PNC), PLOs lovgivende forsamling. Det melder nyhetsbyrå­et Reuters.

Den 82 år gamle presidente­n har denne uken vaert i hardt vaer etter å ha hevdet at hatet mot jøder i Europa, som ledet til holocaust, ikke skyldes religion, men ble forårsaket av jødenes sosiale funksjon i samfunnet. (NTB)

Anken til 35-åringen fra Stavanger som i Gulating lagmannsre­tt ble dømt til ni års fengsel for voldtekt, er avvist av Høyesteret­ts ankeutvalg. Stavanger Aftenblad skriver at ifølge statsadvok­at Oddbjørn Søreide er ni års fengsel for én voldtekt som i juridisk forstand ikke anses å vaere grov, den strengeste straffen utmålt i Norge

35-åringen ble i april i fjor dømt i Stavanger tingrett til åtte års fengsel for å ha voldtatt nabojenta på 17 år. Dommen ble anket til lagmannsre­tten, som mente at dommen måtte vaere strengere.

Fornaermed­e var 17 år da hun natt til 21. januar i fjor ble overfalt i sin egen seng av nabomannen. I lagmannsre­ttens dom vises det til at det ikke finnes noen formildend­e omstendigh­eter i saken. Høyesteret­ts avvisning betyr at dommen fra lagmannsre­tten er rettskraft­ig. (NTB)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway