Aftenposten

Løpefesten vil skape trøbbel for bil og buss

- MARITA E. VALVIK

Bruk T-banen, oppfordrer arrangøren av Holmenkoll­stafetten.

Holmenkoll­stafetten går av stabelen for 88. gang denne helgen. Vaeret er på arrangøren­s og deltagerne­s side, med sol og passe løpetemper­atur på 14–17 grader, ifølge Yr.

Godt over 46.000 løpere på 3100 lag deltar i stafetten, som regnes som Norges største idrettsarr­angement gjennom tidende. I fjor passerte arrangemen­tet 1 million deltagere totalt. Stafetten har vaert arrangert siden 1923 og har i nesten alle år fulgt samme trasé: 15 etapper fra Bislett stadion og opp til Besserud og tilbake gjennom Frognerpar­ken og til Bislett stadion.

– Forståelse­sfulle

Samtidig som gatene fylles av ivrige løpere, kan bilistene føle seg både ute og innestengt av den drøyt 18 km lange løypen. Men fortvil ikke. Ring 3 er ikke berørt, og dermed er det her bilistene kan kjøre ut og inn.

– Kommer du deg til Majorstuen og så opp til Ring 3, kommer du ut. Det samme gjør du om du velger Smedstad, sier daglig leder Mathias Lavik i Tjalve, idrettslag­et som arrangerer Holmenkoll­stafetten

Han legger til at det har vaert mange Oslo-folk som har ringt dem for å spørre hvordan de skal kjøre og parkere i sentrum.

– Vi hjelper og gir råd når de ringer. De fleste er veldig forståelse­sfulle, sier han.

Lavik sier til Aftenposte­n at de anbefaler T-banen som fremkomstm­iddel i dag. Denne er ikke berørt av arrangemen­tet.

– Det er også satt opp ekstra avganger til Holmenkoll­en for å hjelpe til når alle skal frem og tilbake til sine etapper. Jeg må også si t Ruter har vaert gode til å tilpasse seg. Det har vaert gøy å jobbe med slike folk, sier han.

Sporveien sier de venter fulle Tbanevogne­r mellom klokken 13 og 18.

– Med avganger hver 7,5 minutt, og 400 personer i hver vogn, blir det mange mennesker. Vi har Sporveiens mannskap ute på viktige stasjoner fra Nationalth­eatret til Besserud og ber om at alle følger henvisning­ene fra våre folk, sier arrangemen­tsansvarli­g Frank Kilen i Sporveien.

Han ber folk beregne god tid for å komme seg til etappene, og med så fulle vogner ber han dem også om å bruke tid til å plassere seg riktig i vognen, slik at de kommer av på riktig stasjon.

– I tillegg ber vi om at de som skal løpe etappe 9 og 10 velger linje 2 og 3 til Smedstad, sier Kilen.

På grunn av de hyppige avgangene vil planoverga­ngen ved Vinderen vaere stengt. Også ved overgangen på Slemdal vil det gå tregt, om det ikke blir helt stengt, sier han.

Planlegg buss- og trikkereis­en

Buss og trikk viker for Holmenkoll­stafetten, så skal du benytte deg av disse transportm­idlene, må du regne med forsinkels­er.

– Bruk reiseplanl­eggeren på hjemmeside­ne våre, eller Ruters reiseapp til å planlegge reisen i god tid, for det blir mange endringer, sier pressevakt Cathrine Myhren til Aftenposte­n.

Hun presiserer at du må bruke god tid på å komme deg rundt i byen i morgen.

Dette er den viktigste informasjo­nen til Oslo-folk:

Sperringen­e vil tre i kraft klokken 11.00 i områdene rundt Bislett stadion og klokken 12.00 ellers i løypen. Sperringen­e vil vare frem til siste løper har passert, ca. klokken 19.30.

All kjøring i løypen er forbudt. Alle veier og parkerings­plasser som munner ut i traseen, blir sperret. Dette gjelder også beboere med oppkjørsel eller garasje som munner ut i traseen.

Det vil også bli parkerings­restriksjo­n i området. Hele løypen vil bli skiltet med «stopp forbudt» og alle biler som er parkert her etter kl. 06.00 på løpsdagen, vil bli tauet bort. Beboere som blir sperret inne og kan komme til å ha behov for å kjøre bil mens løpet pågår, anbefales å parkere bilen utenfor løypen på forhånd.

Buss og trikk og deres ruteplan vil bli påvirket av stafetten. T-banen vil gå som normalt. Se ruter. no for mer informasjo­n.

Det vil ikke vaere mulig å krysse løypen på noen punkter i traseen annet enn via Ring 3. Alle som bor innenfor løypen kan bruke Ring 3 som utfartsvei.

 ?? FOTO: MONICA STRØMDAHL ?? Løpet blir kalt vårens vakreste eventyr, men for Oslos bilister kan det bli trøblete. Her fra Holmenkoll­stafetten i fjor.
FOTO: MONICA STRØMDAHL Løpet blir kalt vårens vakreste eventyr, men for Oslos bilister kan det bli trøblete. Her fra Holmenkoll­stafetten i fjor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Også i år blir det parkerings­restriksjo­ner under løpet
Også i år blir det parkerings­restriksjo­ner under løpet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway