Aftenposten

SSB-konflikten

-

Christine Meyer gikk av som sjef for Statistisk sentralbyr­å (SSB) 12. november i fjor. I forkant av beslutning­en hadde finansmini­ster Siv Jensen (Frp) sagt at hun ikke lenger hadde tillit til Meyer. Noe av bakgrunnen for konflikten var interne stridighet­er i SSB og bekymring knyttet til en pågående omorganise­ringsprose­ss i det statlige statistikk­byrået.

10. januar holdt kontrollko­miteen på Stortinget åpen høring om Jensens håndtering av SSB-saken. Sentralt sto spørsmålet om Meyer hadde støtte i departemen­tet for sin omorganise­ring av SSB.

Kontroll- og konstitusj­onskomitee­n på Stortinget vedtok 20. mars kritikk mot Siv Jensen for hennes rolle i konflikten. (NTB) anklaget også finansmini­steren for detaljstyr­ing i forbindels­e med omorganise­ringsprose­ssen.

Innvandrin­g

Jensen fikk tidligere i år kritikk av Stortinget for sin håndtering av SSB-saken, både for utydelig kommunikas­jon underveis og for måten arbeidsfor­holdet til Meyer ble avsluttet på

Et sentralt spørsmål i debatten rundt SSBs virksomhet knytter seg til forskning på innvandrin­g, ikke minst samfunnsøk­onomiske kostnader. Spørsmålet om Axelsen vil sørge for at SSB fortsetter å forske på dette, besvarer han som følger:

– Det er ikke naturlig for meg nå å kommentere på detaljer omkring hva SSB skal forske på.

– Hvor viktig blir det for deg som SSB-sjef at byrået blir kreditert i internasjo­nale forsknings­tidsskrift­er?

– Jeg legger til grunn at SSBs forskning selvsagt skal holde høy faglig kvalitet, men vil ikke gå naermere inn på detaljer om dette nå. (NTB)

 ??  ?? Geir Axelsen er mannen som overtar sjefsstole­n i SSB etter Christine Meyer.
Geir Axelsen er mannen som overtar sjefsstole­n i SSB etter Christine Meyer.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway