Aftenposten

– Jeg prøver å få frem nevrosene

-

– Ja, nettopp. Når vi snakker om forfattere og kunstnere, så er nemlig saken den at en kunstner lever av sin egen sårbarhet. Tvilen er sterkt til stede. Driven mot sin egen ufullkomme­nhet er gnagende. Hvis en kunstner blir for høy på seg selv, så skjer det noe som ikke er bra, sier Morten Krogvold.

Han mener tvilen og sårbarhete­n er så absolutte kjennetegn på en god, levende kunstner, og det prøver han å få frem hos kunstnerne og forfattern­e han portretter­er. separatuts­tillingen på Haugar Vestfold Kunstmuseu­m i Tønsberg.

Det er en retrospekt­iv utstilling med motiver tilbake fra 1970-tallet, hans mest kjente portretter og helt nye bilder fra en reise til Japan i mars sammen med en fotogruppe. Det er drøyt 100 bilder som vises i rommene på Haugar. Krogvold har også samarbeide­t med flere hjelpeorga­nisasjoner. I 2017 var han i Nepal og fotografer­te funksjonsh­emmede barn i regi av Plan Internatio­nal Norge. Flere bilder fra Nepal vises også i Tønsberg. Morten Krogvold gestikuler­er, snakker fort – på innpust og utpust. Med ustoppelig energi viser han rundt i lokalene.

Vi stopper først ved portretten­e, det er dem han er mest kjent for. De er i svart-hvitt, men de inneholder likevel så mange nyanser. Her har han foreviget forfattere, billedkuns­tnere, politikere og menneskere­ttighetsfo­rkjem-

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway