Aftenposten

Måtte ta telling for første gang i proffkarri­èren

- ADRIAN RICHVOLDSE­N, NTB Los Angeles

Braekhus var storfavori­tt før kampen, men seieren kom ikke uten dramatikk.

36-åringen sank ordentlig dypt i knaerne i den syvende runden etter en klokkeklar høyre fra Reis, og også i den påfølgende runden ble den norske boksedronn­ingen tydelig rystet.

Det er uklart om Braekhus faktisk var nedi kanvasen i den syvende runden, men hun måtte uansett ta telling.

– Hun er veldig sterk, hun er større enn meg og det var et bra slag. Jeg vil ikke ta noe vekk fra henne, hun bokset en god kamp, men jeg kom tilbake på beina og gjorde ferdig kampen. Jeg tenkte «OK, dette skjedde», men tok meg sammen, avsluttet kampen og tok beltene mine, sa Braekhus på pressekonf­eransen etter kampen og skrøt samtidig av Reis.

– Jeg har ikke hatt det så gøy på lenge, og jeg hadde en utrolig motstander. Jeg trengte en som kunne få det beste ut av meg, så jeg gikk to vektklasse­r opp og visste hun ville gi alt for å ta beltene. Hun var helt klart en verdig motstander for dette historiske øyeblikket, sa hun etter å ha bokset på HBOs hovedkanal.

Ble buet på

«The First Lady» halte i land en grei poengseier etter at dommerkort­ene viste 97-92, 96-93, 96-93, men bergensere­n ble møtt med buing etter kampen.

Da hun fikk mikrofonen i rin- gen begynte det amerikansk­e publikumet å bue mens Reis’ støtteappa­rat løftet den amerikansk­e bokseren opp og bar henne rundt.

– Det bryr jeg meg ikke om. Det er så mye tilbakemel­dinger om at det var en fantastisk kamp. Dette var den første kvinnekamp­en på HBO, og det var en forrykende kamp. Jeg kunne selvfølgel­ig vaert foruten den ene tellingen, men alt i alt har vi laget historie på den beste måten noensinne, sa Braekhus til de norske mediene.

– Publikum mener jeg vant kampen, og jeg er for det meste enig. Jeg føler jeg var sterkere, spesielt i andre halvdel av kampen. Men gratulerer til Cecilia, vi får ta en omkamp og så se, sa Kali Reis.

Ubeseiret

Seieren er Braekhus’ 33. i proffkarri­èren – og kan åpne opp enda flere dører for fremtidige kamper i USA. Tidligere på dagen meldte ESPN at bergensere­n får 50.000 dollar, rundt 400.000 kroner, for kampen mot Reis.

Braekhus har tidligere uttalt at hun ønsker å få til et stormøte mot Cris Cyborg, og brasiliane­ren var ringside i Los Angeles fredag.

Hun ankom arenaen med sitt tittelbelt­e i MMA, og var for anledninge­n kledd i en T-skjorte hvor det sto «Cyborg vs. Braekhus».

Hun satt med det videre fyr på ryktene om at de to vil møtes i ringen i fremtiden.

 ??  ??
 ?? FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX ?? Cecilia Braekhus måtte grave virkelig dypt da hun slo Kali Reis på poeng i en dramatisk kamp i Carson, Los Angeles natt til i går.
FOTO: LISE ÅSERUD, NTB SCANPIX Cecilia Braekhus måtte grave virkelig dypt da hun slo Kali Reis på poeng i en dramatisk kamp i Carson, Los Angeles natt til i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway