Aftenposten

Ingen T-bane mellom Nationalth­eatret og Majorstuen Kristi himmelfart­s-helgen

- OLAV EGGESVIK

Fra 10. til 13. mai skal Sporveien jobbe i sentrumstu­nnelen mellom de to stasjonene.

Vedlikehol­dsarbeidet skjer i sentrumstu­nnelen, som kobler byen sammen mellom øst og vest. Dermed må mange reisende finne andre måter å komme seg gjennom sentrum på.

Torsdag 10. mai er det Kristi himmelfart­sdag, hvor det tidligere år har vaert faerre reisende enn vanlig, skriver Sporveien i en pressemeld­ing.

Dette er reisealter­nativene

T-banen vil enten stoppe på Majorstuen eller Stortinget, avhengig av hvilken retning du kommer fra. Ifølge Ruter vil det bli enkelte endringer i avgangstid­ene når arbeidet pågår.

Ruter anbefaler 20-bussen, trikkelinj­ene 11, 12 og 19 eller Tbanens linje 5 via Ringen som alternativ.

Dette skal de gjøre

Det er Sporveien som vedlikehol­der og drifter T-banenettet i Oslo. Sist de stengte en tunnel for vedlikehol­d var i påsken. Mye av arbeidet som gjøres nå er av samme karakter.

Det er helt vanlig vedlikehol­d som skal gjennomfør­es, skriver Sporveien i en pressemeld­ing. Det inkluderer bytte av to veksler på Majorstuen og noe skinnegang. I tillegg skal tunnelen sikres mellom Majorstuen og Nationalth­eatret.

 ?? ARKIVFOTO: JAN T. ESPEDAL ?? Slik så det ut i påsken, da strekninge­n mellom Helsfyr og Tøyen var stengt for vedlikehol­d. Her legger arbeiderne nye matter på taket i tunnelen, slik at grunnvanne­t ikke drypper på skinnene.
ARKIVFOTO: JAN T. ESPEDAL Slik så det ut i påsken, da strekninge­n mellom Helsfyr og Tøyen var stengt for vedlikehol­d. Her legger arbeiderne nye matter på taket i tunnelen, slik at grunnvanne­t ikke drypper på skinnene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway