Aftenposten

Vant etter straffedra­ma

-

Norge sikret seg to viktige poeng mot Tyskland i ishockeyVM i Danmark. Tyskland-Norge 4–5 (etter straffer)

Norge spilte 4–4 mot Tysklandet­terspille forlengnin­g igår kveld, og det måtte straffesla­g til for å kåre en vinner.

Norge scoret på tre av sine fire første straffesla­g og revansjert­e OL-tapet med 5-4-seier over Tyskland etter straffer i ishockey-VM.

Superveter­an Anders Bastiansen satte inn den avgjørende straffen for Norge.

Norge fikk med seg to poeng fra kampen og de kan bli svaert så viktige for å kunne nå en VMkvartfin­ale.

Lørdag fikk Norge med seg ett poeng i VM-åpningen mot Latvia.

Norge fikk en praktfull start på kampen i Herning. Ken André Olimb og Thomas Valkvae Olsen sørget for at Norge ledet med 2–0 før det var spilt åtte minutter av første periode.

Men Tyskland kom tilbake.

Anders Bastiansen sendte Norge i 3-2-ledelse tidlig i andre periode, men nok en gang kom Tyskland tilbake.

Daniel Sørvik sørget for 4-3-ledelse ni minutter før slutt, men Tyskland utlignet sekunder senere.

Dermed måtte det spilleforl­engelse og straffesla­g til for å kåre en vinner. Norge møter Finland i neste VM-kamp i morgen.

??  ?? Norsk hockeyjube­l i Herning da Norge slo Tyskland på straffer i går.
Norsk hockeyjube­l i Herning da Norge slo Tyskland på straffer i går.