Aftenposten

Kompisen min ble ertet. Så brukte han 1000 kroner på «skins» i Fortnite.

- Jens (13)

Fortnite er et spill hvor 100 forskjelli­ge folk lander på en øy, og der skal man finne seg et våpen og drepe alle de andre som er der. «Last man standing» vinner, sånn som i Hunger Games. Man kan spille på Playstatio­n 4, Xbox One, PC og Iphone.

Akkurat nå er spillet det mest spilte i hele verden. Dette er et ganske avhengighe­tsskapende spill. Omtrent alle jeg kjenner, spiller det, og det gjør jeg også. Dette spillet er gratis, noe som er ganske bra. Men man kan jo selvfølgel­ig kjøpe noe kalt «skins». I dette spillet gjør dette at du ser kulere ut «in game».

Nå er dette blitt en konkurrans­e om å vaere best og ha kulest «skins». Og hvis du ikke har «skins» eller er dårlig, så kan du bli kalt «trash» eller «no-skinner». Det synes jeg er kjipt. Men jeg synes også at det er litt rart at man nesten skal bli dømt etter hvor mye tid og penger man har brukt på spillet. Dette ødelegger en del av moroa med spillet.

Det er jo klart at man føler litt press når alle andre går rundt og spør folk om hvor mange «wins» du har på Fortnite og hvilke «skins» du har. Det er ikke alltid så kult å vaere den som ikke har noe å si når folk spør hvilke «skins» du har. Jeg får stadig det spørsmålet av kamerater.

Jeg kjenner også flere andre barn som ikke får lov av foreldrene til å spille fordi de synes det er meningsløs­t. For det er jo egentlig meningsløs­t, synes i hvert fall jeg. De som lager spillet, gjør jo dette for å tjene penger. Og det tjener de når 45 millioner barn maser på foreldrene om å få kjøpe «skins» i Fortnite.

Jeg har en kompis som nylig brukte 1000 kroner på «skins» i Fortnite fordi han ble ertet.

Folk må oppføre seg annerledes!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway