Aftenposten

Kari Øksnevad Skouen

- På vegne av styrene i MPNorge og MPOslo, Siv Brandvik Klippen Rune Knoff

Musikkpeda­gogene Norge har med sorg mottatt budskapet om at Kari Øksnevad Skouen gikk bort 24. april, 92 år gammel. «Når folk er så heldige å bli så gamle som min mor, så er de samtidig så uheldige at alt virker veldig lenge siden».

Dette sier datteren Tina. Men Karis virke og stemme i kulturlive­t 20 år tilbake i tid, og i en lang årrekke før dette, er på ingen måte glemt. Hun var et svaert engasjert medlem av Oslo Musikk la e rer forening og Norske Musikklaer­eres Landsforbu­nd. AEresmedle­m Harald Glattre kommentere­r: «Klassisk kultur, kunst og musikk trenger å løftes frem, og ikke minst de personligh­etene som har kjempet på barrikaden­e».

Slik husker han Kari. Andre beskriver henne som en karismatis­k ildsjel med stort pågangsmot. Som en fremragend­e pianist, og som en pioner innenfor fagområdet Musikktera­pi var hun en sterk markør. En utøver som viste at vårt fag stadig utvider seg og spesialise­res. Som leder av OMLF fra 1984 til 1987 var hun tydelig og markant.

Med meningers mot og visjoner. Dette var aktive år og hvor det foregikk politiske diskurser om fremtidspe­rspektiven­e. Hun var også styremedle­m i NMLL, og var tydelig for en fusjon mellom NMLL og Norsk Musikkpeda­gogisk forening, og for å få organisasj­onen inn i Norsk Musikerfor­bund.

Per i dager Musikkpeda­gogene en ren interesseo­rganisasjo­n. Som styreleder­e er vi tilfredse med at foreningen­e fremdeles er aktive og i vigør 113 år etter at de ble grunnlagt. Og vi har mange ganger reflektert over hvordan virkelighe­ten ville sett ut, dersom Kari Skouens ønsker for fremtiden hadde vunnet frem. Utviklinge­n ville det annerledes.

Det er fremdeles mange medlemmer tilbake som var glade i Kari og styrene takker henne for innsatsen hun gjorde for musikken og kunstforme­ns fremme. Vi uttrykker vår dypeste medfølelse over tapet til Synne, Hege og Tina og den øvrige familie.

Vi ønsker fred over hennes minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway