Aftenposten

Melania Trump får kritikk for ny barnekampa­nje

- Washington

USAs førstedame Melania Trump lanserte mandag et program som skal fremme barnas

sak. Nok en gang kritiseres hun for å ha kopiert sin forgjenger Michelle Obama.

Melania Trump har i sine 16 måneder som førstedame tilbrakt mye tid med samfunnet minste.

Hun har nå lansert en kampanje for barn, med mottoet «Vaer best». Det foregikk i rosehagen utenfor Det hvite hus.

– Som mor og førstedame er jeg opptatt av at i dagens hurtige og alltid sammenbund­ne verden, så kan barn vaere mindre forberedt på å uttrykke og håndtere sine følelser, og ofte ta i bruk destruktiv og avhengighe­tsskapende adferd, som mobbing, narkotikaa­vhengighet og til og med selvmord, sa Trump under lanseringe­n.

Plagiat-kritikk

Tidligere kongressme­dlem John Dingell var raskt ute med å kritisere førstedame­n på Twitter. Der har han publisert et bilde som viser at brosjyren for kampanjen er identisk med en av sidene i et hefte som tidligere førstedame Michelle Obama brukte i 2014.

- Ligner Obamas budskap

Samtidig skriver NBC-journalist Michael Cappetta at kampanjens slagord, «Vaer best», ligner på Obamas budskap fra 2016, da hun under et arrangemen­t for kvinners rettighete­r oppfordret menn til å «vaere bedre» i sin kvinnekamp.

Etter Melania Trumps landsmøtet­ale i 2016 måtte taleskrive­ren hennes be om unnskyldni­ng for å ha brukt deler av Michelle Obamas tilsvarend­e tale i 2008. Situasjone­n oppsto etter at Trump selv hadde uttrykt sin beundring for Obama overfor taleskrive­ren.

Unngikk spørsmål

I forkant av mandagens lansering unngikk pressetals­person Sarah Huckabee Sanders flere spørsmål om hvorvidt det var passende for Melania Trump å kjempe mot nettmobbin­g når hennes ektemann har hatt for vane å fornaerme andre på Twitter.

– At dere anklager presidente­n for nettmobbin­g, er latterlig, sa Sanders til et samlet pressekorp­s.

Donald Trump var selv blant tilhørerne under lanseringe­n i rosehagen.

– Jeg føler sterkt at vi som voksne, kan og bør vaere best på å laere våre barn om betydninge­n av et sunt og balansert liv, sa Melania Trump i sin tale.

Målet med programmet er å inspirere foreldre og andre voksne til å laere barna hvordan de kan bli gode borgere, deriblant ved å vaere snille og ikke mobbe, holde seg unna narkotika og ta vare på seg selv. (NTB)

 ?? FOTO: CAROLYN KASTER, AP/NTB SCANPIX ?? Melania Trump står opp for barna, men blir på ny beskyldt for å plagiere Michelle Obama.
FOTO: CAROLYN KASTER, AP/NTB SCANPIX Melania Trump står opp for barna, men blir på ny beskyldt for å plagiere Michelle Obama.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway