Aftenposten

Ny mann siktet etter skyting på Holmlia

-

En 23-åring som var fengslet i forbindels­e med en skyteepiso­de på Holmlia, er nå varetektsf­engslet for Holmlia-skytingen i slutten av april.

Fra før er en 21-åring siktet for drapsforsø­k da en 18-åring ble skutt i beinet på ettermidda­gen 25. april. Ifølge NRK er også den andre mannen siktet for skytingen, men ifølge fengslings­kjennelsen er denne mannen siktet for grov kroppskren­kelse.

Flere involverte

Ifølge kjennelsen fra mandagens fengslings­møte betegnes saken som alvorlig, med flere involverte personer og miljøer. Etterforsk­ningen omtales som krevende.

– Det vises til at siktede for under to måneder siden ble løslatt etter flere måneder i varetekt i en annen alvorlig voldssak, som også gjaldt skyting på Holmlia med flere siktede gjerningsp­ersoner, skriver Oslo tingrett i fengslings­kjennelsen.

Innrømmet å ha skutt

Den 23 år gamle mannen er varetektsf­engslet i fire uker, med brev- og besøksforb­ud og de to første ukene underlagt isolasjon.

– Det er av stor betydning at siktede ikke gis mulighet til å kommuniser­e med andre innsatte, slik at han via andre kan gi beskjeder til omverdenen som kan vanskeligg­jøre etterforsk­ningen, skriver Oslo tingrett.

Noen dager senere meldte en 21 år gammel mann seg for politiet. Også han ble varetektsf­engslet i fire uker, de to første ukene underlagt isolasjon. I dette fengslings­møtet innrømmet 21-åringen å ha avfyrt skudd, men ikke å ha forsøkt å drepe. (NTB)Os

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway