Aftenposten

Krisen i luftambula­nsetjenest­en

-

Siden 1988 har luftambula­nsetjenest­en vaert organisert og fullfinans­iert som en nasjonal statlig tjeneste.

Det britiskeid­e selskapet Babcock Scandinavi­an Air Ambulance vant anbudskonk­urransen om luftambula­nsetjenest­en i fjor. De rundt 110 ansatte i Lufttransp­ort FW har reagert på at Babcock SAA tilbyr faerre piloter i turnus og faerre reservefly, noe de mener truer jobbsikker­heten. Det ble heller ikke stilt krav til virksomhet­sovertagel­se i anbudet, noe som gjør at pilotene må søke på sin egen stilling når Babcock SAA tar over juli 2019. De ansatte i Lufttransp­ort FW har begynt å søke seg vekk i frykt for å skulle stå uten jobb. skal overta, er hele premisset for anbudskonk­urransen annullert. Regjeringe­n må bla opp de nødvendige millionene for at vi skal komme oss ut av denne kontrakten, sier Moxnes.

– Akutt fare

– Vi åpner for å diskutere dato for behandling. Men det må skje fort. Vi har ikke råd til å vente i ukevis på at denne krisen blir løst. For hver dag som går, mister vi personell som er helt avgjørende for luftambula­nsetjenest­en. Det er en akutt fare for folks liv og sikkerhet, understrek­er Moxnes

Samtidig krever SV at styreleder i Helse Nord, Marianne Telle, trekker seg som følge av krisen i luftambula­nsetjenest­en, skriver NRK. Telle er til daglig direktør i rekrutteri­ngsselskap­et Bedriftsko­mpetanse, som har inngått en kontrakt om rekrutteri­ng av piloter med Babcock SAA.

Helse Nord har også ansvaret for driften av seks av Lufttransp­orts ni ambulansef­ly.

Telle erklaerte seg søndag inha-

 ?? FOTO: RUNE STOLTZ BERTINUSSE­N, NTB SCANPIX ?? Både Ap og Rødt vil at Regjeringe­n griper inn og forlenger avtalen med Lufttransp­ort. Etter planen skal det britiskeid­e selskapet Babcock SAA overta driften 1. juli 2019.
FOTO: RUNE STOLTZ BERTINUSSE­N, NTB SCANPIX Både Ap og Rødt vil at Regjeringe­n griper inn og forlenger avtalen med Lufttransp­ort. Etter planen skal det britiskeid­e selskapet Babcock SAA overta driften 1. juli 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway