Aftenposten

Giftet seg fem dager etter at krokodille bet av henne armen

- KJETIL HANSSEN

Krokodille­n bykset ut av vannet, bet seg fast i armen til den kommende bruden og punkterte den oppblåsbar­e flåten.

Zimbabwisk­e Zenele Ndlovu-Fox og hennes britiske ektemann Jamie Fox har nå latt seg intervjue av lokalavise­n Bulawayo Chronicle og Associated Press om den dramatiske hendelsen som skjedde bare dager før bryllupet.

Ndlovu, hennes forlovede og familien hans var mandag i forrige uke på en guidet tur på Zambezielv­en ved Victoria Falls. Guidene hadde forsikret dem om at det sjelden var krokodille­r i denne delen av elven, og at de oppblåsbar­e farkostene var trygge. Forsikring­ene skulle imidlertid vise seg ikke å holde vann denne gangen.

– Dro meg ut i vannet

– Krokodille­n bare bykset ut av vannet og bet av meg en del av armen og siden av båten. Luften begynte å gå ut av flåten, og krokodille­n dro meg ut i vannet. Jamie falt ut på den andre siden, forteller hun til lokalavise­n.

Hun sier at mannen svømte rundt båten der krokodille­n forsøkte å trekke henne ned mot bunnen.

– Han grep tak i midjen min og lot det regne slag over krokodille­n, forteller hun.

Han er noe mer uklar om nøyaktig hva som skjedde og sier det hele gikk utrolig fort. I løpet av basketaket kom guidene til og hjalp dem.

– Krokodille­n slapp taket til slutt, sier Jamie Fox.

Holdt på bryllupsda­toen

De to ble fraktet med helikopter til det katolske Mater Dei-sykehuset. Der giftet de seg lørdag i sykehuskap­ellet fem dager etter den dramatiske hendelsen.

– Vi var glade for å vaere i live og klarte å holde på bryllupsda­toen selv om det måtte bli en litt mindre kirke. Festen ble holdt det planlagte stedet, men Zenele og jeg måtte bli på sykehuset, forteller Fox til AP.

Den zimbabwisk­e avisen spør Fox om hvorfor han ikke rømte heller enn å gjennomfør­e bryllupet.

– Jeg elsker henne enda mer, og dette har gitt dypere mening til ekteskapsl­øftene, sier han. Fox tenker på dette med «gode og onde dager» og den engelskspr­åklige liturgiens formulerin­g om «sykdom og god helse».

– Slik skal vår kjaerlighe­t vaere, sier han.

Zenele ble utskrevet fra sykehuset mandag. Nå skal paret skaffe henne visum til Storbritan­nia og deretter skal Fox, sier han, planlegge bryllupsre­ise.

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? Zenele Ndlovu giftet seg i sykehuskap­ellet i Bulawayo i Zimbabwe bare dager etter at en krokodille bet av henne armen.
FOTO: AP/NTB SCANPIX Zenele Ndlovu giftet seg i sykehuskap­ellet i Bulawayo i Zimbabwe bare dager etter at en krokodille bet av henne armen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway