Aftenposten

Ingen høyreradik­al organisasj­on

- Tore Rasmussen London

Aftenposte­n skriver i sin artikkel om meg at jeg tilhører en «høyreradik­al organisasj­on». Dette er feil. Jeg valgte å bli aktiv i Generasjon Identitet nettopp fordi den er moderat og midt i sentrum av europeisk tenkning.

I en spørreunde­rsøkelse i 2017 svarte et flertall av EUs borgere at de ønsket å stoppe all innvandrin­g fra muslimske land. Det betyr at Generasjon Identitet har et flertall av Europas befolkning i ryggen. Det er ikke vi som er ekstreme, men de politiske elitene.

Det er heller ikke riktig at jeg ble utestengt fra Storbritan­nia fordi jeg tilhørte en radikal organisasj­on, slik Aftenposte­ns artikkel kan gi inntrykk av. For å sette dette i perspektiv: Dersom Winston Churchill, mannen som bekjempet Adolf Hitler, hadde levd i dag, ville han blitt nektet innreise til sitt eget land.

Den egentlige grunnen til at jeg ble utestengt, er et program de kaller Community cohesion. Multikultu­ralismen har skapt så store indre konflikter i landet at myndighete­ne er livredde for at selv mild saklig kritikk kan lede til et politisk jordskjelv og i verste fall voldelige opprør.

Jeg og Generasjon Identitet mener at den voksne måten å håndtere disse problemene, er å ha en aerlig og åpen debatt nå mens det ennå er mulig å gjøre noe med dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway