Aftenposten

Jeg er ikke et sosialt menneske

-

Det mest sosiale jeg gjør, er å holde foreldrene mine med selskap.

En introvert person tar sjelden kontakt med andre, er sky i sosiale sammenheng­er, har oppmerksom­heten rettet mot sine indre opplevelse­r og foretrekke­r gjerne ensomme aktivitete­r, ifølge Store norske leksikon.

Jeg føler jeg passer veldig bra inn i denne definisjon­en. Jeg er ikke en sosial person og liker meg best for meg selv. Men jeg føler samfunnet mener alle skal vaere supersosia­le og bli venner med hver eneste person man møter. Du skal også ha fritidsakt­iviteter og vaere sosial med andre på fritiden.

Ser på serier og baker kaker

Jeg er ikke flink til å vaere sosial. Istedenfor å vaere sosial er jeg på rommet mitt og er på internett. Jeg ser på serier og videoer. Jeg baker kaker. Det er min fritidsakt­ivitet. Det mest sosiale jeg gjør, er å holde foreldrene mine med selskap. Dette er min trygge arena.

I en større sosial arena kan personligh­eten min skifte helt. Spesielt hvis det er personer jeg ikke er trygg på (egentlig er jeg ikke helt trygg på noen). Jeg blir nervøs, og det føles ikke saerlig godt når jeg oppfører meg som noen jeg ikke er.

I sosiale sammenheng­er tenker jeg ofte: Herregud, hvorfor sa jeg det? Det lignet ikke på meg i det hele tatt!

Det jeg skriver, virker teit

Det kan ha en sammenheng med at jeg er introvert. Jeg har også et problem med å vaere på sosiale medier og holde kontakten med familie og venner. Enten så glemmer jeg det, eller så har jeg ikke motivasjon til å holde kontakten. Jeg kommer ikke på noe å skrive til dem og synes det jeg skriver virker teit.

Snapchat blir veldig mye brukt blant ungdommer. For meg virker det som om Snapchat er blitt en del av statusen din. Hvis du har mange venner på Snapchat eller mange streaks, får du høyere status. Jeg har ikke

 ?? FOTO: PIOTR SWAT, SHUTTERSTO­CK / NTB SCANPIX ?? Jeg er ikke alltid meg selv med andre mennesker, og jeg møter ikke mange nye mennesker. Jeg er introvert, skriver Jente (15).
FOTO: PIOTR SWAT, SHUTTERSTO­CK / NTB SCANPIX Jeg er ikke alltid meg selv med andre mennesker, og jeg møter ikke mange nye mennesker. Jeg er introvert, skriver Jente (15).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway