Aftenposten

Har sittet lenger enn Kåre Willoch

-

– Jeg tenker egentlig ikke så mye over det, sier Erna Solberg om den nye rekorden hun er i ferd med å sette.

Det er allerede to år siden hun ble den lengstsitt­ende partileder­en i Høyres historie. I dag har hun vaert statsminis­ter nøyaktig like lenge som Kåre Willoch (89) fikk sitte ved kongens bord.

Etter en liten tenkepause kommer hun frem til at hun nok skulle ha vaert denne rekorden foruten.

– Egentlig er dette litt leit. Ikke at jeg får sitte lenge, men at Kåre Willoch ikke fikk sitte enda lenger da det jo var et borgerlig flertall, sier Solberg til NTB.

1668 dager

Willoch tiltrådte som statsminis­ter i Norge 14. oktober 1981. Strid om økning i bensinavgi­ften førte til at Fremskritt­spartiet sørget for å felle Willoch i hans andre periode – 9. mai 1986.

På oversikten fra Statsminis­terens kontor står Willoch med 4 år, 6 måneder og 25 dager som statsminis­ter i Norge. Omregnet i antall dager og justert for skuddår – blir det 1668 dager for både Willoch og Solberg i dag.

Forenkling og omstilling

Solberg mener at Willochs regjerings­tid først og fremst huskes for dereguleri­ng. Selv mener hun at Solberg-regjeringe­ns fremste oppgave er omstilling – og at det er den største forskjelle­n mellom de to.

Til uken legger Regjeringe­n frem forslaget til revidert nasjonalbu­dsjett med «piler som peker i riktig retning» som bakteppe.

– Det går godt i norsk økonomi. Ledigheten går ned. Utfordring­en nå er å klare å få flere folk inn i jobb av dem som nå står utenfor arbeidsliv­et, sier hun. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway