Aftenposten

Her skal de bygge Oslos høyeste

- ARVE HENRIKSEN

I 2019 kan rivingen av Postens gamle brevsenter starte opp. På samme tomt kommer landets høyeste kontorbygg, hotell og et helt nytt byrom. Når vi velger å stable i høyden i stedet for å bre oss utover, åpner dette for at vi kan lage et åpent byrom på bakken

Eskild Rolstad, utviklings­direktør i KLP Eiendom

Onsdag var KLP Eiendom i møte med Plan- og bygningset­aten i Oslo kommune for å presentere sine planer for Postens gamle brevsenter i Biskop Gunnerus gate 14.

Etter at Posten i 2010 emigrerte til Robsrud på Lørenskog, har bygget vegg i vegg med Posthuset og Oslo S stått tomt.

– Dette bygget, slik det fremstår i dag, skal ha mye aeren for at området fremstår som lite gjestfritt, det er både mørkt og trist. Når utgangspun­ktet er så dårlig som det er, så er det bakgrunnen for de store grepene vi ønsker å ta, sier Eskild Rolstad, utviklings­direktør i KLP Eiendom.

Det var i 2007 at KLP Eiendom kjøpte bygget som rommet Postens Brevsenter. Går det som forsikring­sgiganten ønsker, starter rivingen allerede neste år.

Oslos høyeste

– Dagens bygg på 50.000 kvadratmet­er fyller ut tomten 100 prosent. Vi ønsker å rive det som er der og bygge opp en helt annen struktur. Da handler det om å gi bakkenivåe­t tilbake til byen, sier Rolstad.

Med en prislapp på mellom 2,7 og 3 milliarder kroner vil KLP bygge et hotell på 75 meter med 400 rom og et kontorbygg vegg i vegg på 135 meter, fordelt på 36 etasjer. Det blir Oslos høyeste bygg.

– Ettersom den eksisteren­de bebyggelse­n utnytter 100 prosent av den 9,3 mål store tomten, fore-

 ?? FOTO: ROLF ØHMAN ?? – Postens gamle brevsenter­et hadde fire baksider. Det nye bygget har kun forsider. Du skal aldri ha følelsen av å stå på baksiden av dette bygget, sier Heidi Finskas, direktør for samfunnsan­svar. Her sammen med Eskild Rolstad, utviklings­direktør i KLP...
FOTO: ROLF ØHMAN – Postens gamle brevsenter­et hadde fire baksider. Det nye bygget har kun forsider. Du skal aldri ha følelsen av å stå på baksiden av dette bygget, sier Heidi Finskas, direktør for samfunnsan­svar. Her sammen med Eskild Rolstad, utviklings­direktør i KLP...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway