Aftenposten

Fordreid virkelighe­tsbilde

-

Resett har stadig flere lesere, men blir ikke tatt seriøst av mainstream-media (MSM). Artiklene på Resett er monomane. Det er tre hovedsaker: partier og politikere, mediene og muslimsk innvandrin­g. De redaksjone­lle artiklene er kjedelige. Det som trykkes av eksterne skribenter og fra NTB øker i omfang og viser en ikke-eksisteren­de kvalitetsk­ontroll. Kommentare­ne modereres ut fra egne regler, der personangr­ep, hets og avsporinge­r ikke tillates, og det oppfordres til normal høflighet. Moderering­en fungerer ikke.

Kommentarf­eltet avslører et fordreid virkelighe­tsbilde. Tonen er ofte aggressiv og foraktfull. Antipatien­e slippes løs. Objektene for personangr­ep er mange. Det er primaert MSM og NRK, kjente kommentato­rer og redaktører som angripes.

Alle medier er innvandrin­gsliberale og muslimtilh­engere. NRK er et propaganda­maskineri, og sjefen blir kalt for imam Eriksen, kamerat Stalin og Goebbels. Alle de politiske partier (unntatt Frp) vil «bytte ut befolkning­en». Ap blir beskrevet som landsforra­edere. AUF får også sitt: «Utøya er en utklekking­sanstalt for radikale ekstremist­er». Kjente politikere blir sjikanert.

Det skrives mye om muslimer og islam. Gjennomgan­gstonen er gjerne slik om muslimer: «De lar seg rett og slett ikke integrere, de er livsfarlig­e individer som bør gjerdes inne, og ikke få lov til å menge seg med andre kulturer.» Uttalelser som denne er vanlige: «Baerere av hijab signaliser­er støtte til islamsk totalitari­sme.»

Redaktøren har ansvaret også for hva som står i kommentarf­eltet, saerlig med hensyn til paragraf 3–6 i Skadeserst­atningslov­en. Resett kan ikke innklages til Pressens Faglige Utvalg. Den negative omtalen og neglisjeri­ngen av Resett i offentligh­eten baserer seg antagelig vel så mye på hva som står i kommentarf­eltet. Resett er likevel avhengig av dette, både for å overleve og for å demonstrer­e at det hersker full ytringsfri­het der.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway