Aftenposten

Wenger spår europeisk superliga

-

Arsène Wenger tror en europeisk superliga vil tvinge seg frem og føre til store forandring­er i engelsk fotball.

Wenger ser for seg en stor overhaling i europeisk fotball de neste årene. Blant annet tror han at seriekampe­ne i Premier League vil bli spilt i ukedagene, mens en europeisk liga blir spilt i helgene. – En hjemlig serie som spilles tirsdag/onsdag. Det tror jeg er det neste vi ser, sier 68-åringen.

Wenger tror en slik utvikling vil vaere uunngåelig da de store klubbene ønsker en større bit av pengene i fotballen, og vaere mindre villig til å dele med sine mindre rivaler.

Mer publikum

Ideen med en europeisk liga har vaert diskutert i årevis, og Arsenal-manageren mener det vil bli en realitet ettersom tilskueran­tallet i Champions League er fallende, samtidig som inntektene fra TV-rettighete­ne i Premier League er større enn for UEFAs europeiske konkurrans­er, som Champions League og Europaliga­en.

Franskmann­en tror kampene vil bli spilt i helgene for å trekke mest mulig publikum.

– Se på tilskueran­tallet i Champions League. Det er ikke akkurat fantastisk. Men hvis du har Real Madrid – Barcelona, Real Madrid – Arsenal eller Manchester United – Bayern München hver uke, tror jeg tilskueran­tallet vil øke, sier Wenger.

Faerre lag

En så dramatisk endring vil bety store endringer i Premier League.

– Hvis man vil at Premier League skal bli mer attraktiv, må man gå ned til 16 lag og gjøre det til en skikkelig konkurrans­e.

I dag leder 68-åringen Arsenal for aller siste gang etter 22 år i managersto­len i London. Da møter «The Gunners» Huddersfie­ld på bortebane. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway