Aftenposten

Det satses altfor lite på barn og ungdom født senere på året

- Osmund Aga (14)

motivasjon­en siden det er noen som nesten er et år eldre og bedre enn deg. Det sier seg selv at en som ligger åtte måneder foran deg i løypa, har kommet lenger både fysisk og teknisk.

Det er veldig gøy å vaere på et av Europas beste landslag når man er 17 år. Men er ikke målet for talentutvi­kling enda lenger frem, at Norge skal få et bedre A-landslag? Fotballspi­llere har veldig forskjelli­ge utviklings­kurver. Noen er på sitt beste når de er i tenårene, og andre er på topp når de er 25. Jeg synes det er altfor lite satsing på barn og ungdommer som er født senere på året.

Bør finnes regler

Jeg spiller i Stabaek som er en satsingskl­ubb. Når vi spiller de eldste mot de yngste, er jeg på det yngste laget selv om jeg er født i slutten av februar. Det sier mye om hvilke spillere toppklubbe­ne i Norge ønsker å satse på. NFF er kjent med problemet. Derfor har de innført «skyggeland­slag» der de som er rett bak de beste, også får muligheten til å vise seg frem og spille med flagget på brystet. Men dette løser ikke problemet: De fleste som blir valgt ut, er født tidlig på året.

Det jeg ønsker å påpeke i dette innlegget, er at det burde vaere regler som sier at det må vaere omtrent like mange spillere fra hvert halvår på landslagen­e. Et alternativ er å ha to landslag – ett for dem født i de to første kvartalene av året, og ett for dem født i siste halvår.

 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX ??
FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway