Fikk juling - som ventet

-

Nå handler det bare om å berge plassen i det gode selskap.

USA-Norge 9-3

Det norske hockeyland­slaget hadde lite å stille opp mot USA i går, og kampen mot Sør-Korea i dag blir helt avgjørende i kampen mot nedrykk.

Norge er avhengig av poeng mot Sør-Korea mandag for å unngå nedrykk.

I går ble Norge nok en gang straffet i undertall. Chicago Blackhawks-stjernen Patrick Kane sendte USA i føringen i powerplay etter åtte minutter av første periode, før samme mann la på til 2-0 fire minutter senere, også det i overtall. Charlie McAvoys scoring like før periodeslu­tt i den første perioden gjorde at utgangspun­ktet til Norge var svaert vanskelig før de to siste periodene, og USA ga seg ikke med tre mål.

I overtall la Dylan Larkin på til 4-0 kun minuttet ut i midtperiod­en, før Kristian Forsberg reduserte til 1-4 like etter.

Scoringen var for øvrig Norges første på over 11 perioder etter 0-7tap mot Finland, 0-5-tap mot Canada og 0-3-tap mot Danmark i de tre foregående kampene.

USA ledet 8-1 før Ken André Olimb og bror Mathis reduserte hver sin gang.

– Vi visste at vi i denne matchen var et nummer for små. Vi måtte ha alt på vår side for det skulle bli seier. Det er det som skjer i morgen som er viktig for oss og norsk hockey. Der må vi virkelig grave dypt, sa Mathis Olimb til Viasat etter kampen. (NTB)