Aftenposten

10 tips Finne på noe i Oslo i langhelgen?

-

Ski, skateboard og musikk

1

For tredje gang arrangeres X Games i Oslo. Det betyr at du har sjansen til å se store stjerner innen skateboard, ski og snowboard. På OBOS-arenaen på Fornebu konkurrere­s det lørdag på ski og snowboard, mens Skur 13 er stedet for skateboard­konkurrans­en 18. og 20. mai. I tillegg til konkurrans­er og oppvisning­er blir det også konserter med blant andre Dagny, elektronik­aduoen Lemaitre, Lil Yachty og Chris Abolade.

Hvor: OBOS arena, Fornebu og Skur 13, Tjuvholmen Når: Torsdag til søndag

Spis middag hos naboen

2 Restaurant Day er et morsomt konsept der alle kan åpne restaurant, kafé eller bar akkurat denne dagen. Du kan åpne huset ditt, hagen, bakgården, terrassen, eller nestn hva som helst og servere mat til hvem du vil. Vil du ikke åpne egen restaurant, kan du jo sjekke om noen i nabolaget inviterer på middag. Arrangøren­e beskriver begivenhet­en som en feiring av mat og matkultur. Arrangemen­tet byr ofte på rare og uvanlige matoppleve­lser. Vil du vaere med må du registrere din egen pop-up restaurant. Mer informasjo­n finner du på Facebook-siden deres.

Hvor: Over hele Oslo Når: Lørdag

Ut av labyrinten

3

Du har kanskje hørt om fenomenet Escape Room? Her blir du stengt inne i et rom, og du må løse en rekke oppgaver for å komme ut. Nå tas det hele til et annet nivå. The Gatsby Maze Escape Room Teater er en teaterfore­stilling som utspiller seg i et Escape Room med skuespille­re og virtuell virkelighe­t. I denne forestilli­ngen er dere 3–4 venner som tar på dere rollen som Tidsagente­r og reiser tilbake i tiden for å endre utfallet av historiske hendelser. Opplevelse­n er skapt av Sjur Marqvardse­n, Desiree Vaksdal og Lars August Jørgensen.

Hvor: The Gatsby Maze, Marcus Thranes gate 13 Når: Fredag – mandag Kl. 12.30 til 22.00

Salongorke­steret fremfører evergreens

4

Oslo salongorke­ster inviterer til en kveld med flotte melodier, evergreens og vakre sanger. Salongorke­steret består av musikere fra KORK og Operaorkes­teret og er et av få ensembler som fokuserer på underholdn­ingsmusikk fra tidligere tider. Solist denne kvelden er sopran Ann Helen Moen, og på musikkmeny­en står låter fra Meloditime­n, som gikk sammenheng­ende fra 1946 til 1964 i NRK.

Hvor: Voksenåsen Kultur- og konferanse­hotell, Ullveien 4 Når: Mandag kl. 19.00

Skattejakt på scenen

5 Teaterlage­t i Bondeungdo­mslaget i Oslo setter opp Skatten på Sjørøvarøy­a, en familiemus­ikal basert på Robert Louis Stevensons klassiker. Det betyr en mystisk skatt, et gammelt kart og sjørøvere. Sang, humor og action for barn fra 9 år og oppover.

Hvor: Nynorskens hus, Rosenkrant­z’ gate 8 Når: Lørdag, søndag og mandag kl. 17.00

Et hus er mer enn en bomaskin

6 Le Corbusier er mest kjent som arkitekt med modernisti­ske ideer om huset som en bomaskin og byplaner med ruvende boligblokk­er og effektiv biltrafikk. Han var besatt av maskinen. Utstilling­en på Villa Stenersen tar for seg Le Corbusiers arbeid som billedkuns­tner i perioden 1926–36. Han dro ofte til den franske sørvestkys­ten, og her tegnet han uten stans. Utstilling­en Le Corbusier ved havet viser hvordan hans arkitektur også forandret seg underveis. Huset er arkitekt Arne Korsmos mest kjente arbeid.

Hvor: Villa Stenersen Når: Søndag kl. 12.00–16.00

Flammetårn, bomber og konfetti

7 Det blir show når det progressiv­e metalbande­t Circus Maximus går på scenen på Rockefelle­r. Bandet ble etablert i 2000, og de slapp sitt fjerde album Havoc i 2016. Circus Maximus har etablert et trofast publikum både her hjemme og i det store utland.

Hvor: Rockefelle­r Når: Fredag kl. 20.00

Middelalde­rmusikk i klosterrui­nene

8 En kort båttur unna sentrums kjas og mas ligger idylliske Hovedøya. Fredag har du mulighet til å få med deg en stemningsf­ull konsert med middelalde­rmusikk fremført av spesialist­ene i Vox Antiqua: Marilena Zlatanou (sang), Vegard Lund (lutt), og Anna Helgadotti­r (fidle). Musikken tar utgangspun­kt i noen av de utroligste historier fra denne tiden, noen sanne noen usanne, og de blir gjenfortal­t i vakre sanger.

Hvor: Klosterrui­nene på Hovedøya. Båt fra Aker brygge Når: Fredag kl. 19.15

Stort wrestlings­how

9

Wrestling handler om show. Her er det drama, høytflyven­de action, ville stunts og spektakula­ere kast og slag. Kveldens hovedkamp vil stå om norgesmest­ertittelen i wrestling mellom regjerende Norgesmest­er, Espen Olsen, og Hannibal. I tillegg blir det en Lumberjack-match, der wrestlere vil stå rundt ringen for å se til at wrestlerne i kampen ikke klarer å rømme.

Hvor: Trikkehall­en på Kjelsås Når: Lørdag kl. 19.00

Filharmoni­kerne i Munchmusee­t

10

Oslo-Filharmoni­ens musikere opptrer ofte i ulike kammerense­mbler. Lørdag kan du høre dem spille Barber og Brahms omgitt av Munchs malerier. Konsertbil­letten gir adgang til utstilling­en på museet på konsertdag­en. Kvartetten består av Daniel Dalnoki, fiolin, Aslak Juva, fiolin, Anders Rensvik, bratsj og Johannes Martens, cello.

Hvor: Munchmusee­t

Når: Lørdag kl. 14 (oppmøte senest kl. 13.30)

 ?? FOTO: JON-ARE BERG-JACOBSEN ?? Musikere fra Oslo-Filharmoni­en spiller i Munchmusee­t lørdag.
FOTO: JON-ARE BERG-JACOBSEN Musikere fra Oslo-Filharmoni­en spiller i Munchmusee­t lørdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway