Aftenposten

Finnmark sier nei til sammenslåi­ng

-

87 prosent av finnmarkin­gene sier nei til sammenslåi­ng med Troms. Det endrer ingen ting, fastslår kommunalmi­nister Monica Maeland (H).

– Regjeringe­n må selvsagt forholde seg til Stortinget­s beslutning. Det må også Troms og Finnmark, sier Maeland til iFinnmark.

Stortinget har to ganger vedtatt sammenslåi­ng av de to nordligste fylkene.

– Vi har ikke et system der lokale folkeavste­mninger overprøver stortingsv­edtak, sier Maeland. Valgdeltag­elsen var 58 prosent.

– Vi har et resultat, og det er veldig godt. 87 prosent er massivt, fastslo Vassvik.

Fra opposisjon­en kommer det klare oppfordrin­ger til regjerings­partiene og KrF om å omgjøre vedtaket om tvangssamm­enslåing. Vedtaket var et feilgrep, mener Apleder Jonas Gahr Støre.

– Hvis ett eller flere av partiene endrer syn, vil det vaere flertall for å beholde Finnmark som egen region, slik folk i Finnmark tydelig har sagt at de ønsker, skriver han på sin Facebook-side. (NTB)

Blir brudepike og brudesvenn for onkel Harry

De to eldste barna til prins William og hertuginne Kate får viktige roller når onkel Harry gifter seg lørdag. De to småtrollen­e har allerede erfaring. Kensington Palace la i går ut listen over brudepiker og -svenner på Twitter. I alt ti barn i alderen to til syv år skal delta under seremonien der prins Harry og Meghan Markle vies.

(NTB)

 ?? FOTO: KIRSTY WIGGLESWOR­TH, AP/NTB SCANPIX ??
FOTO: KIRSTY WIGGLESWOR­TH, AP/NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway