Aftenposten

Streikeram­mede NRK sender live fra barnetoget i Oslo

- HILDE BJØRHOVDE

NRK skal sende direkte fra barnetoget i Oslo 17. mai, men uten kommentato­r. – Vi følger spilleregl­ene som gjelder under streik, sier mediedirek­tør Marius Lillelien i NRK.

– Kommentato­ren er tatt ut i streik, og vi setter ikke inn andre i den jobben, sier mediedirek­tør Marius Lillelien i NRK. Som planlagt er Haddy N’jie og Dennis Vareide programled­er fra Slottsplas­sen og reporter fra barnetoget.

– Seerne får direktesen­ding fra barnetoget og Slottsplas­sen, men det blir dessverre ikke bilder fra rundt omkring i landet. Det beklager vi sterkt, men det er ikke mulig å få til når det er streik, sier Lillelien.

NRKs 17. mai-dekning blir kraftig redusert og varer fra 09.30 til 13.45. Men Lillelien sier de arbeider for å få til et best mulig programtil­bud utover ettermidda­gen og kvelden innenfor rammene som gjelder under en streik. Britiskpro­dusert kongelig varieté, NRK Super på besøk hos KORK og Postkort fra Norge er programmer som blir sendt ettermidda­g og kveld på NRK.

Streikende reagerer

Blant NRKs 1700 streikende journalist­er er det reaksjoner på at NRK likevel vil stable på plass en 17. mai-sending med programled­er og reporter.

– Jeg vet at en del av de streikende journalist­ene er blitt provosert, og det skjønner jeg. Nå er det viktig å vaere varsom med bruken av uorganiser­t arbeidskra­ft, sier Richard Aune, leder for Norsk Journa-

listlags medlemmer i NRK–NRKJ.

Han understrek­er at han ikke kjenner detaljene i hvordan NRKledelse­n planlegger sendingen og vil ikke gi noen vurdering om hvorvidt det er streikebry­teri.

Direktesen­dinger fra feiringen

Mens NRK streiker, er andre aktører på banen og gir mer omfattende TV-sendinger og reportasje­r fra hele Norge.

– Aftenposte­n skal guide leserne sine gjennom festdagen 17. mai, med gledesglim­t fra barnetogen­e og festlighet­ene og direktesen­ding på TV fra hele landet. Vi skal vise frem nasjonalfø­lelsen og engasjemen­tet med fotografer og reportere ute, sier nyhetsreda­ktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen.

TV2 og Nyhetskana­len går i samsending og starter feiringen av nasjonalda­gen allerede kl. 07.00. Fra kl. 07.55 er programled­erne Desta Marie Beeder og Peter Boi Bubresko klare med God 17. mai Norge fra Aker brygge.

Det blir reportasje­r fra Slottsplas­sen, der et eget team følger barnetoget, og glimt fra 17. maifeiring­en landet rundt hele formiddage­n.

Endrer ikke planene

At hovedkonku­rrenten NRK streiker, endrer ikke TV2s 17. mai-planer.

– Vår dekning blir ikke påvirket av NRK-streiken. Vi har allerede alle mann på jobb og ikke flere å ta av, sier kommunikas­jonssjef JanPetter Dahl i TV2.

VGTV har 17. mai-sending fra ca. 8.15 til kl. 14. Heller ikke de endrer planer på grunn av NRK-streiken. – Vi kjører vår VG-dekning, uavhengig av hva de gjør i NRK, sier nyhetssjef­en i VGTV, Ingeløw Kopperud.

– Vi vil vaere ute blant folket, så sendingen blir en miks fra forskjelli­ge kanter av landet og det folk deler. Klokken 12 skal vi arrangere live pølsespise­konkurrans­e på taket av VG-huset.

 ?? FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX ?? Dennis Vareide (t.v.) og Haddy N’jie er programled­ere fra barnetoget og Slottsplas­sen, mens kommentato­r Noman Mubashir (t.h.) er tatt ut i streik.
FOTO: TORE MEEK, NTB SCANPIX Dennis Vareide (t.v.) og Haddy N’jie er programled­ere fra barnetoget og Slottsplas­sen, mens kommentato­r Noman Mubashir (t.h.) er tatt ut i streik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway