Aftenposten

Pris for å reservere bord uten stoler: 30.000 kroner

- RAGNHILD SOFIE SELSTØ ROLF ØHMAN (FOTO)

Bare et steinkast borte fra pølseutsal­g, kroneis og barn som veiver med det norske flagg i Oslo sentrum, feirer et knippe mennesker grunnlovsd­agen med dansegulv og champagne.

Bassen fra musikkanle­gget på utestedet Nox & Sollihagen kan høres på lang avstand. Gjestene danser med bunad og dress, med flagg i den ene hånden og champagneg­lass i det andre. Gulvet er klisset til av sølt alkohol.

Festglade mennesker står i kø for å komme inn på det allerede stappfulle dansegulve­t.

– Vi har ventet i litt over en halv time, men det er fint vaer og god stemning, så vi koser oss! sier Josefine, som ikke ønsker å bli sitert med fullt navn.

Verdt det

Jonas Bråten slapp å stå i kø. Han og vennegjeng­en har reservert bord på forhånd og fikk benytte seg av VIP-inngangen på utestedet. I tillegg fikk de servert kald champagne ved ankomst – men ingen stoler. Prislapp: 30.000 kroner.

– Er det verdt det?

– Ja! Noen syns kanskje ikke det, men vi koser oss! sier Bråten.

– Drikken som fulgte med bordbestil­lingen, ble drukket opp etter bare én time. Vi har bestilt mer drikke etter det, så jeg tror regningen nok vil komme på 50.000– 60.000 kroner til slutt.

Vil heller drikke Cola Zero

Julie Gryndbakke­n, deltager i fjernsyns- programmet Paradise Hotel, skulle egentlig feire grunnlovsd­agen i Bergen. På grunn av en TV3-innspillin­g valgte hun å legge feiringen til hovedstade­n sammen med Paradise Hotel-kollega Oskar Johansson og venninnen Ine Mare Ulsletten.

Nox & Sollihagen var derimot ikke etter Gryndbakke­ns smak.

– 17. mai skal jo vaere gøy! Men her måtte vi så i kø i baren i 45 minutter. Det var ikke verdt de 695 kroner i inngangspe­nger. Jeg vil mye heller drikke Cola Zero og spise pommes frites sammen med dem jeg er glad i enn å vaere her, forteller Gryndbakke­n.

Laererstud­enten Julie har reservert et bord sammen med en større vennegjeng. Heller ikke hun ønsker å bli sitert med fullt navn.

– Det er kjempegøy, men jeg synes det er dumt at det er segregert, sier Julie. Hun forteller at VIP-gjestene har tilgang til et område de andre gjestene ikke har.

– Det blir litt sånn klasseskil­le, egentlig. Kompisen Lage startet feiringen klokken 9 om morgenen. For å sikre bordbestil­lingen måtte gjestene komme før klokken 12.

– Det er lov å starte tidlig på 17. mai, sier han.

De har også betalt flere tusenlappe­r for et bord på Solli plass.

– Det er så verdt det – det er kjempegøy! Men vi måtte vente rundt 20 minutter i VIPkøen, det la en demper på stemningen, mener Lage.

The show must go on

Det er god stemning på Solli plass. DJ-en har både pyro- og røykeffekt­er, til stor jubel fra gjestene. Noen trosser den høye musikken og prater med hverandre.

Men festingen tar på. Like utenfor VIP-

 ?? ALLE FOTO: ROLF ØHMAN ?? Jonas Bråten (t. v.) og vennegjeng­en har betalt 30.000 kroner for dette bordet.
ALLE FOTO: ROLF ØHMAN Jonas Bråten (t. v.) og vennegjeng­en har betalt 30.000 kroner for dette bordet.
 ??  ?? Høy glam-faktor: Julie Grynbakken og Ine Marie Ulsletten.
Høy glam-faktor: Julie Grynbakken og Ine Marie Ulsletten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway