Aftenposten

Politiet pågrep feil tenåringer etter softgun-skyting på T-banen

-

Tre gutter som ble pågrepet etter en skyteepiso­de med softgun på T-banen i Oslo i går, var ikke involvert i hendelsen likevel.

Én person ble truffet, men ikke skadet, da tre gutter avfyrte skudd med softgun på T-banen. Personens samboer meldte fra til politiet, som kort tid etter pågrep tre gutter med softgun ved Grønland T-banestasjo­n.

Politiets patruljer meldte først at de hadde funnet både guttene og softgun-våpenet, men har siden slått fast at guttegjeng­en ikke var involvert i T-bane-episoden. Politiet måtte dermed lete videre etter guttene som avfyrte skuddene.

– Guttene som ble pågrepet ved Grønland T-banestasjo­n, hadde et softgun-våpen. De forklarte at de hadde kjøpt det av en gateselger, og politiet ble med til selgeren slik at guttene kunne få pengene tilbake. Vi kan ikke utelukke at guttene som avfyrte skudd på T-banen, har kjøpt sitt våpen fra samme selger som den andre guttegjeng­en, opplyser operasjons­leder Tor Jøkling i Oslo politidist­rikt.

Politiet opplyser at de beslagla de softgunene selgeren hadde igjen i utsalget og anmelder selgeren. – Det er ulovlig å selge softgun til barn under 18 år, og disse guttene var rundt 13 år. Derfor har vi valgt å kontakte jurist, sier Jøkling.

– I dag er det generell bevaepning på alle politibetj­enter, men i et ordinaert tilfelle hadde vi nok rykket ut og beordret bevaepning, både for vår egen og andres sikkerhet, sier Jøkling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway