Aftenposten

Trondheim tapte VM-kampen nok en gang

- CHRISTIAN SKARE STENDAL SINDRE TRYGSLAND Costa Navarino

Avgjørelse­n for hvilken by som får VM i 2023 ble tatt i FIS-kongressen i Hellas i går kveld.

Planica fikk ni stemmer. Trondheim fikk seks.

– Det er synd. Men det er ikke noe mer å gjøre med det nå, sa Åge Skinstad etter at avgjørelse­n ble tatt.

– Man er selvsagt skuffet når man har jobbet over så lang tid, og føler man har et så godt konsept. Det er én mindre stemme enn vi hadde trodd, sier rådmann i Trondheim, Morten Wolden.

Han bekrefter samtidig at det ikke er avgjort om Trondheim vil søke en tredje gang, men at han har inntrykk av at det er bred enighet om at de ønsker et mesterskap til byen.

Usikkerhet rundt tredje søknad

Mange vil hevde at en tredje søknad vil øke sjansen for Trondheim betrakteli­g.

– Det er ikke gitt at Trondheim får VM i 2025, men det ligger an til det om de søker. Det kan komme søknader fra f.eks. Canada, fra Japan, fra Sør-Korea, sier Adresseavi­sens kommentato­r Birger Løfaldli.

Trondheim søkte også om å få arrangere VM i 2021. Da gikk tyske Oberstdorf seirende ut av stemmekamp­en under kongressen i mexicanske Cancún.

På den norske nasjonalda­gen måtte VM-sjef Guri Hetland, Trondheim-ordfører Rita Ottervik og resten av delegasjon­en fra trønderhov­edstaden bokføre et nytt stemmenede­rlag.

Stemmefisk­e

Hetland og hennes støttespil­lere har de siste dagene jobbet hardt for å sikre Trondheim den nødvendige støtten i FIS-styret. Det har hele veien ligget an til at avstemning­en ville bli svaert jevn.

Da den norske VM-søknaden ble presentert tirsdag, var langrennsd­ronningen Marit Bjørgen én av mange stjerner som snakket Trondheims sak. I presentasj­onsvideoen bidro både kronprins Haakon, Bjørn Daehlie og den russiske skipreside­nten Jelena Välbe.

Daehlie og Välbe var to av de fremste medaljesan­kerne sist Trondheim arrangerte ski-VM i 1997.

Den slovenske skimetropo­len har det meste av anlegg på plass. Det ville ikke vaert tilfelle om Trondheim hadde vunnet frem. Regjeringe­n hadde lovet 180 millioner kroner til utbedring av anlegget i Granåsen, men disse pengene var øremerket et VM i 2023.

PS. I 2022 skal Vikersund for femte gang stå som arrangør av VM i skiflyvnin­g. Det ble klart under FIS-kongressen i Hellas torsdag. De var eneste søker.

 ?? FOTO: HÅVARD HAUGSETH JENSEN ?? Marit Bjørgen stilte opp for Trondheim i kampen for å få nok stemmer til å vinne mot Planica. Men det hjalp ikke. I bakgrunnen informasjo­nsdirektør i Norges Skiforbund Espen Graff.
FOTO: HÅVARD HAUGSETH JENSEN Marit Bjørgen stilte opp for Trondheim i kampen for å få nok stemmer til å vinne mot Planica. Men det hjalp ikke. I bakgrunnen informasjo­nsdirektør i Norges Skiforbund Espen Graff.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway