Aftenposten

Utvider lydhorison­ten

- Beach House

som en slags medproduse­nt, og bandet later til å ha latt seg inspirere av hans uredde holdning til sonisk eksperimen­tering.

Det er mer variasjon enn tidligere, og de begrenser seg mindre når det kommer til nye ideer, uten at de mister sin minimalist­iske sjarm. Forandring­en er merkbar, men ikke drastisk.

En bølge av vellyd

Nydelige «Dive» åpner i et stemningsf­ylt og dronende humør før rytmeseksj­onen gir den nytt liv som shoegazero­ck midtveis. «Girl of the year» maler på sin side honningtyk­t der lag av synther og gitarer blir til en bølge av vellyd.

Den utvidede paletten gir hvert spor større egenart, men låtene former fremdeles en kohesiv helhet og bandet beveger seg aldri så langt ut av komfortson­en at de mister seg selv.

Grunnstene­ne er der med florlette synther, tykke gitarteppe­r, og Victoria Legrands behagelige hvisk. Avsluttend­e «Last ride», som klokker inn på nøyaktig syv minutter, oppsummere­r reisen ved å sakte bygge seg opp med flere og flere detaljer før den til slutt løses opp i en enkel harmoni.

Beach House har holdt et høyt nivå gjennom hele karrièren, noe som ikke kan sies om de fleste drømmepopb­andene fra samme aera. I løpet av de siste 14 årene har de perfeksjon­ert sin lille nisje i sjangeren, og nå er de tydelig klare til å ta musikken i nye retninger. Det lykkes de med.

Det er bare å glede seg til konserten i Oslo i oktober.

innsikt.aftenposte­n.no.

 ??  ?? Eivind August Westad Stuen
Eivind August Westad Stuen
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway