Aftenposten

Jubel for cuptriumf

-

Belgieren scoret fra straffemer­ket og sørget for at Chelsea ble FA-cupmester med 1-0-seier i finalen mot Manchester United på Wembley.

Chelsea var klar for sin andre FA-cupfinale på rad. I fjor ble det tap mot Arsenal, og i går sto Manchester United på motsatt banehalvde­l.

I går fikk imidlertid London-laget revansje. Eden Hazard satte inn kampens eneste mål fra straffemer­ket etter 22 minutter.

Manchester United styrte banespille­t, men klarte ikke komme til de store sjansene. Alexis Sánchez fikk ballen i nettet etter 64 minutter, men målet ble annullert for offside.

Reddet ikke straffe

Marcus Rashford fikk sjansen til å skyte noen minutter tidligere, men skuddet gikk rett på Thibaut Courtois, som startet sin første FAcupkamp for sesongen i stedet for Willy Caballero.

David de Gea i Manchester United-buret spilte kun sin andre kamp i turneringe­n, men han klarte ikke ta straffespa­rket fra Eden Hazard i første omgang.

Phil Jones felte Hazard som bakerste mann da han prøvde å sklitakle bakfra for å hindre mål, og fikk gult kort. Chelseas nummer 10 tok straffespa­rket selv og trillet ballen i hjørnet.

Scoret én gang

Manchester United håpet i det lengste å få Romelu Lukaku spilleklar til oppgjøret, men han meldte seg kun klar til å sitte på benken. Spissen har ikke spilt en kamp siden 29. april. Etter at belgieren ble skadet, har United kun scoret én gang på de siste tre kampene.

Lukaku fikk spille de siste 18 minuttene, men klarte ikke sette sitt preg på kampen. Eden Hazard ble dermed oppgjørets eneste målscorer, og tok over rollen som dagens mann, i alle fall i fotballver­denen, etter prins Harry som fikk sin Meghan Markle, og all oppmerksom­heten, i Storbritan­nia tidligere på dagen.

Presset Conte

Til tross for FA-cuptittele­n har Antonio Contes mannskap ikke på noen måte klart å følge opp forrige sesongs ligagull. Laget klarte til slutt ikke å kvalifiser­e seg for neste sesongs mesterliga.

Det har lenge vaert spekulert i om gårsdagens finale er italienere­ns siste kamp som Chelsea-manager.

– Jeg kan garantere dere at dette blir min siste kamp – denne sesongen, sa italienere­n før kampen, og la til at han forholder seg til kontrakten har med klubben.

Mourinho styrte i det minste United til seriesølv og Champions League-plass, men 19 poeng opp til byrival og seriemeste­r Manchester City var smertefull­t.

I Champions League ble det i tillegg overrasken­de tidlig exit mot Sevilla. Dermed var gårsdagens finale eneste mulighet til å gi de allerede velfylte premieskap­ene på Old Trafford påfyll. (NTB)

 ?? FOTO: ANDREW YATES, REUTERS/NTB SCANPIX ?? Eden Hazard feirer 1-0-målet sammen med lagkamerat­ene Olivier Giroud og Marcos Alonso.
FOTO: ANDREW YATES, REUTERS/NTB SCANPIX Eden Hazard feirer 1-0-målet sammen med lagkamerat­ene Olivier Giroud og Marcos Alonso.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway