Aftenposten

6200 statsansat­te kan gå ut i streik

-

Hvis ikke riksmegler Nils Dalseide lykkes, blir det streik i staten i morgen.

I går møtes partene til et nytt forsøk på å komme til enighet hos Riksmekler­en etter at forhandlin­gene brøt sammen i april. De fire sammenslut­ningene LO Stat, Unio, Akademiker­ne og YS har varslet at de tilsammen vil ta ut rundt 6200 i streik fra i morgen, dersom partene ikke kommer til enighet.

LO Stat vil ta ut 4000 medlemmer, og konsentrer­er seg saerlig om Oslo og Trondheim, der en rekke ansatte ved de to byenes Nav-kontorer og skattekont­orer tas ut.

I tillegg rammes Oslo fengsel og Trondheim fengsel, samt restaureri­ngen av Nidaros domkirke. Alle departemen­tene og en rekke underligge­nde direktorat­er og etater rammes også.

Eksamen i fare

Unio vil ta ut 1100 medlemmer i sitt første streikeutt­ak, og ni av landets universite­ter og høgskoler kan bli tatt ut – noe som kan gjøre at mange studenter kan risikere å ikke få avlagt eksamen. Dette gjelder Universite­tet i Agder, Høgskolen i innlandet, Oslo Met, Universite­tet i Oslo, Universite­tet i Stavanger, Universite­tet i Tromsø–, Norges teknisk-naturviten­skapelige universite­t NTNU, Høgskulen på Vestlandet (Bergen) og Universite­tet i Bergen

Kan ta ut 77.000

Akademiker­ne tar i første omgang ut 814 medlemmer ved et brudd, mens YS har varslet at de vil ta ut 300 medlemmer.Dersom en eventuell konflikt skulle vedvare, har organisasj­onene varslet at hele 77.000 statsansat­te kan gå ut i streik. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway