Aftenposten

Skadet Ødegaard tatt ut på landslaget

- ØYSTEIN JOREM

Norge møter VM-klare Island og Panama.

I går ettermidda­g presentert­e Lars Lagerbäck landslagst­roppen som møter Island borte 2. juni og Panama på Ullevaal fire dager senere. Dette er siste test for det norske landslaget før Nations League starter til høsten.

– Vi har tatt ut en litt større tropp enn vanlig, siden ikke alle kan vaere med hele tiden. Vi påvirkes blant annet av den norske cupen, sa Lagerbäck før troppen ble presentert.

De to datoene er ikke internasjo­nale datoer, slik at klubblag kan spille kamper i den samme perioden. Noen av spillerne vil dermed bare vaere med på deler av samlingen.

Lagerbäck reiser tilbake til Island, som han trente før han ble norsk landslagss­jef.

– Det blir litt spesielt før kampstart. Jeg hadde fire år der, så jeg er veldig sugen på å reise derfra med en gevinst, sa Lagerbäck.

Skadet, men tatt ut

Mest overrasken­de er det at Martin Ødegaard er tatt ut i troppen. Han har vaert skadet siden april og vil ikke vaere aktuell for spill i de to kampene. Likevel reiser han sammen med troppen til kampene.

– Han er med, selv om han ikke kan trene. Han hadde vaert med om han ikke var skadet, så da synes jeg det er flott at han ville vaere med oss. Vi skal gå gjennom en del fra de tidligere kampene, så han blir med på det, sa Lagerbäck.

Sander Berge har vaert ute med skade i lang tid, men gjør comeback på landslagst­roppen. Han gjorde nylig comeback i Genk etter nesten syv års avbrekk, og spilte i 30 minutter mot Anderlecht søndag.

– Han er frisk og har vaert det lenge. Klubben har ikke ønsket å risikere noe, men fikk spille 30 minutter nylig. Det er fint at Sander er tilbake, sa Lagerbäck på pressekonf­eransen.

Dette er troppen:

Målvakter: Rune Almenning Jarstein, Ørjan Håskjold Nyland, Sten Grytebust Forsvar: Haitam Aleesami, Omar Elabdellao­ui, Håvard Nordtveit, Tore Reginiusse­n, Jonas Svensson, Kristoffer Ajer, Sigurd Rosted, Martin Linnes, Birger Meling. Midtbane: Jo Inge Berget, Mats Møller Daehli, Mohamed Elyounouss­i, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Ole Kristian Selnaes, Martin Ødegaard, Sander Berge, Iver Fossum

Angrep: Joshua King, Alexander Sørloth, Tarik Elyounouss­i, Bjørn Maars Johnsen, Ola Kamar

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway