Aftenposten

Norwegian Wood-festivalen avlyst

- LARS MOLTEBERG GLOMNES ROBERT HOFTUN GJESTAD

«Når for mange sitter på gjerdet, faller gjerdet ned». Dette skrev arrangøren­e på Facebook i går.

Der varsler de at årets festival er avlyst. De satser likevel videre mot 2019.

– Dessverre ser vi oss nødt til å avlyse årets Norwegian Wood-festival, og konsentrer­er oss heller mot å lage verdens beste rockefesti­val i hjertet av Oslo i 2019, skriver festivalsj­ef Henning Thoresen i innlegget.

Thåström, Jason Isbell, Travis, Di Derre og Rival Sons var booket som toppnavn til årets avlyste festival. Jason Isbell er nå for øvrig flyttet fra Norwegian Wood til den konkurrere­nde festivalen Piknik i Parken, som avholdes samme helg.

Flere år med problemer

Henning Thoresen, som tidligere har drevet Sagene Bryggeri, tok over som eier av Norwegian Wood i november i fjor.

I juni 2017 ble festivalen arrangert, da med Per Karsten Ims som investor og styreleder og Svein Bjørge som festivalsj­ef, men endte med svakt besøk og stort underskudd. Det resulterte i konkurs i oktober, med en underdekni­ng på syv millioner kroner.

Året før der igjen, i 2016, ble festivalen kuttet til én dag og flyttet fra Frognerbad­et til Sukkerbite­n, men nok en gang med dårlig besøk som resultat.

Manglet finansiell støtte

– Med de tidligere årenes vanskeligh­eter, og med 2017-konkursen friskt i minnet, ville de fleste underlever­andørene (artister inkludert) ha betalt på forskudd. Og med en finansiell backing ved oppstart som ikke var der når vi trengte det som mest, ble ting vanskelige­re og vanskelige­re, skriver Henning Thoresen.

Ifølge festivalsj­efen var man derfor avhengig av å selge flere billetter tidligere enn andre festivaler. Det gikk ikke.

– En lang vinter førte dessverre til at billettsal­get for oss og mange av sommerens festivaler kom sent i gang. Det ble samtidig tungt på sponsorsid­en, der mange holdt seg på gjerdet for å se hvordan det gikk. Det vi sitter igjen med etter dette er et nytt ordtak: Når for mange sitter på gjerdet, faller gjerdet ned, skriver Thoresen.

«For dem som har kjøpt billett vil vi komme tilbake med videre prosess, og for våre mange nye medeiere vil vi informere tett om veien videre og planene for 2019», skriver arrangøren på Facebook.

 ??  ??
 ?? FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, NTB SCANPIX ?? Det blir ingen musikkfest i Frognerbad­et i sommer heller.
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, NTB SCANPIX Det blir ingen musikkfest i Frognerbad­et i sommer heller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway