Aftenposten

– Folkene her borte liker oss ikke, men det gir jeg blanke i

Team Ingebrigts­en er i USA for å forberede seg til en ny friidretts­sesong.

- KRISTIAN OFTEDAL KVENDSETH Portland, Oregon kristian.oftedal.kvendseth@aftenblade­t.no

I et skogholt, inne på utstyrsgig­anten Nike sitt gedigne treningsan­legg helt nordvest i USA, legger Henrik og Jakob Ingebrigts­en ned nok en treningsøk­t på veien mot EM-gull i august.

Denne varme maikvelden er det intervalle­r som gjelder. Med trenerpapp­a Gjert som ivrig tilskuer, drar de to løperbrødr­ene på og viser frem farten som skal gjøre dette året spesielt kjekt for alle nordmenn som er glade i friidrett og individuel­le utøvere i toppklasse.

For det er nå det starter. Alvoret. Den synlige delen av sesongen. De store stevnene. Den kjekkeste tiden på året som forhåpentl­ig toppes med EM-medaljer i august.

Men aller først: Helgens Diamond League-stevne i Eugene. Og det kommer kanskje ikke som noen overraskel­se at Team Ingebrigts­en ikke har tenkt å gå stille i de amerikansk­e dørene.

– Folkene her borte liker oss ikke, men det gir jeg blanke i, sier Gjert Ingebrigts­en og humrer mens han følger sønnenes trening nøye bak mørke solbriller.

– De synes det er kjekt at vi kommer bort hit og konkurrere­r, men vi merker at det ikke er den samme gode stemningen når vi slår dem. Det har vi tenkt å gjøre mange ganger denne sesongen, sier han.

Og hvorfor skulle han ikke vaere trygg på guttene sine?

Store forventnin­ger

For første gang på tre år er Henrik Ingebrigts­en (27) skadefri. Han mangler fortsatt litt på 1500-meterfarte­n, men kapasitete­n er der den skal vaere.

Han har trent godt i vinter, tatt tiden til hjelp og bygget seg sakte opp mot gammelt nivå.

Denne helgen skal han løpe han den noe uvante distansen 3220 meter (to engelske mil). Senere i

sommer er han medaljekan­didat på 5000 meter i EM.

Jakob Ingebrigts­en har ingen problemer med å følge storebrore­n på intervallø­ktene i USA. Med Aftenblade­t som tilskuer i Portland, viser 17-åringen frem deler av kapasitete­n som har gitt ham en rekke årsrekorde­r og gullmedalj­er på flere aldersbest­emte distanser de siste årene.

Lørdag løper han Diamond League-øvelsen Bowman Mile (én engelsk mil, 1609 meter). Senere i sommer venter U20-VM og senior-EM på den talentfull­e løperen fra Sandnes.

Både Henrik og Jakob vant da de sesongdebu­terte utendørs i San Francisco-området i begynnelse­n av mai. Denne helgen blir konkurrans­en langt tøffere.

– Det er en veldig uvant distanse som jeg har lite erfaring med,

men jeg håper jeg skal klare norsk rekord. En tid rundt 8,13 vil jeg vaere fornøyd med, vurderer Henrik Ingebrigts­en.

– Jeg håper å klare en god 1500-metertid, men vi får se. Det er mye som spiller inn, sier Jakob Ingebrigts­en som er blant hovedattra­ksjonene i det stjernespe­kkede stevnet i den amerikansk­e universite­tsbyen.

Solbriller og sko

Når vi snakker friidrett og Oregon, er det ingen overdrivel­se å si at det er Nike som styrer showet. Så også denne uken. Ingebrigts­en-brødrene var tirsdag i møter med utstyrsgig­anten. Der fikk de to, spesielt Henrik, komme med innspill og forslag til nye sko- og solbrilled­esign.

Henrik, Jakob og Filip – sistnevnte i øyeblikket hjemme i Sandnes og trener seg opp fra en liten skade, men som skal vaere i rute til å delta under Bislett Games om to uker – har avtaler med det amerikansk­e megaselska­pet.

– Men det tar vi ikke hensyn til altså. Vi skal springe fort om ett par måneder og sikre gode resultater i EM. Hva som skjer i helgen, er egentlig ikke så viktig, sier Gjert Ingebrigts­en.

– Det er ikke nå vi skal vise oss frem.

Han drar likevel litt på det.

– Vi tar noen sjanser nå. Siden fredag har vi banket på med fire intervallø­kter. Det skal egentlig vaere i tøffeste laget for å prestere på topp allerede i helgen, men du vet aldri med disse guttene.

– Det er det som gjør det så spennende.

Vi merker at det ikke er den samme gode stemningen når vi slår dem

q

Gjert Ingebrigts­en om amerikaner­ne

 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIAN OFTEDAL KVENDSETH ?? ap.no/sport Henrik (t.v.) og Jakob Ingebrigts­en får instrukser av trenerpapp­a Gjert (med ryggen til) under treningsop­pholdet i USA.
FOTO: KRISTIAN OFTEDAL KVENDSETH ap.no/sport Henrik (t.v.) og Jakob Ingebrigts­en får instrukser av trenerpapp­a Gjert (med ryggen til) under treningsop­pholdet i USA.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway