Aftenposten

Fotballen gjør noe som aldri har vaert prøvd før

- METTE BUGGE

Aldri har så mange toppseriel­ag vaert samlet på samme arena på én serierunde.

Tiltaket går under navnet Superhelge­n, og foregår lørdag og søndag på Telenor Arena i Baerum.

– Speidere kommer fra utlandet til det som må vaere Norges største utstilling­svindu for kvinnefotb­allen, sier Hege Jørgensen.

Den daglige lederen i Serieforen­inger for kvinnefotb­all skynder seg å legge til at hun håper at de største talentene forblir på hjemmebane, for muligheten­e er bedre nå enn de var tidligere.

– Vi får i alle fall mange kommentare­ne om at det er slik, sier Jørgensen. Ikke minst har de nye midlene som er kommet gjennom sponsoravt­aler ført til at vi ar muligheter til å ruste opp klubbene på en bedre måte.

Ønsker mer publikum

Fortsatt er det slik at kvinnefotb­allen i Norge sliter med publikumso­ppslutning­en, i motsetning til toppfotbal­lagene på kvinneside­n i Sverige, Frankrike, Tyskland, Spania, England og USA.

– Dette til tross for at Norge produserer verdenskla­ssespiller­e som Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen. Det er vanskelig å forstå når vi vet hvor mange gode spillere vi har, sier Jørgensen.

Norge har 10–12 proffer i utlandet, fostret opp i den hjemlige serien. Fortsatt er det meget gode og ettertrakt­ede spillere på hjemmebane, som Lillestrøm­s Guro Reiten og Vilde Bøe Risa fra Arna Bjørnar.

Under Superhelge­n vil det bli mulig å se dem og mange andre gode spillere i aksjon, som Isabell Herlovsen (Vålerenga), Stabaeks Synne Jensen og In- grid Hjelmseth, bare for å nevne noen.

– Med dette tiltaket, å samle alle lag på en superhelg, ønsker vi å promotere kvinnefotb­allen. Kampene blir også vist på NRK1.

Spent på om det blir suksess

Noen få spillere har reagert på at lagene mister penger fra hjemmekamp­ene,

Det ga Lillestrøm­s Emilie Haavi tidligere uttrykk for på Twitter. Hun lurte på om Toppserien ble tatt på alvor.

Det mener så desidert Jørgensen, som opplyser at målet er å få kvinnefotb­allen opp og frem.

Superhelge­n er et prøveprosj­ekt med betydelig satsing og det legges mange penger i potten. Kostnadene blir mellom 2,5 og tre millioner krone. Sponsoren OBOS har vaert en svaert viktig bidragsyte­r for å få dette til.

– Vårt fokus er spilleren skal få en god opplevelse.

Skulle den samlede 9. serierunde­n bli suksess, kan det tenkes at tiltaket blir videreført.

Det er lagt opp til mange aktivitete­r og konserter begge dager, for å få den riktige rammen.

– Det blir flere seere og flere tilskuere enn vanlig. Vi håper publikum får så god opplevelse at de kommer tilbake. Spillerne kommer til å få masse oppmerksom­het.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN/ NTB SCANPIX ?? Guro Reiten strekker armene i vaeret i en seriekamp. Lillestrøm­spilleren er en av de mest markante på hjemmebane, på laget som leder serien.
FOTO: TERJE PEDERSEN/ NTB SCANPIX Guro Reiten strekker armene i vaeret i en seriekamp. Lillestrøm­spilleren er en av de mest markante på hjemmebane, på laget som leder serien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway