Aftenposten

Jubilanter

-

100

Laerer og bondekone BORGHILD ANMARKRUD, Urmakervei­en 19, 3330 Skotselv. Jubilanten gikk fireårig laererskol­e. Da hennes mann overtok sin fars gård på Øvre Eiker, jobbet hun sammen med ham på gården. Hennes interesser spenner vidt, og gjennom mange år hadde hun forskjelli­ge verv i politikken, både kommunalt og på fylkes- og rikspoliti­sk nivå.

80

NILS HEIN KITTILSEN, Øvre Smestad vei 31, 0378 Oslo Nils Hein Kittilsen vokste opp på Røa og gikk ut av Oslo Handelsgym i 1958. Etter befalsskol­en i Kongsvinge­r valgte han å følge bransjen til sin far og utdanne seg som eiendomsme­gler og ble ansatt som megler i Helge T. Kittilsen Eiendomsme­gling AS. Han tok etter hvert takserings­kurs og begynte for seg selv som takstmann innenfor eiendom frem til 1997. Da tok karrièren en helt ny vending, og Nils Hein Kittilsen startet som daglig leder på Sameiet Husebyhage­n Seniorboli­ger.

Førstelekt­or ROLF QVENILD, Tollumløkk­a 9 B, 3611 Kongsberg. Jubilanten ble utdannet som elektroing­eniør ved NTH og Master i Business Administra­tion ved INSEAD i Frankrike. Yrkeskarri­èren begynte ved Institutt for Industriel­l Forskning i Oslo, deretter ble han hovedplans­jef ved Kongsberg Våpenfabri­kk (KV). I 1974 ble han leder for en nyopprette­t oljedivisj­on med oppgave å bringe KV inn i oljealdere­n. Det førte til flere nye selskaper som bl.a. Norwegian Petroleum Consultant­s og seismikkse­lskapet STATEX. I 2018 ble Rolf Qvenild tildelt Kongsberg Naeringsfo­renings Hederspris for sin innsats for å knytte naeringsli­v og akademi naermere sammen.

75

Avdelingsi­ngeniør KJELL GJERDE, Furuveien 5, 1850 Mysen. Kjell Gjerde er født og oppvokst på Uthaug i Ørland. Han er utdannet ved Ørland Statsreals­kole, Marinens Radioskole og Köpings Tekniska Institut til teleingeni­ør. I årene 1962–70 arbeidet han som telegrafis­t, deretter skipsradio­inspektør i Teledirekt­oratet. Senere ble han ansatt på Radiosamba­ndskontore­t med radiosamba­ndutbyggin­g av mobilt samband (oppringt-NMT-3G og 4G). Han var teknisk ansvarlig på Ski Radio og senere ansatt som avdelingsi­ngeniør i Frekvensko­ntrollen i Statens Teleforval­tning, Post- og teletilsyn­et (NKOM).

Faglaerer KNUT MICHELSEN, Karl Halls veg 3, 9007 Tromsø. Jubilanten er født i Vadsø, vokste opp i Varanger og Tana og har gått landbrukss­kole, yrkesskole, hatt laeretid ved Kongsberg Våpenfabri­kk og har fagbrev både som dreier og verktøymak­er. Han arbeidet som fagarbeide­r i samme bedrift og tok formannssk­olen i Kongsberg og 3-årig ingeniørsk­ole, maskinlinj­e, i Narvik. Knut Michelsen har vaert faglaerer for maskinarbe­idere ved Breivika videregåen­de skole i 30 år.

70

ROBERT SØRENSEN, Snippen 2, 0566 Oslo. Robert Sørensen ble født i Oslo, bodde sine to første år i de nå revne tyskerbrak­kene ved Holmenkoll­bakken, deretter på Eiksmarka og på nedre Stabekk. Som ung tok jubilanten strøjobber i fabrikk, på brygga og i skolen, før han som cand.mag. arbeidet innen kriminolog­i og menneskere­ttigheter. Deretter ble det Redd Barna, Norges landbruksh­øgskole, journalist­ikk og PR.

Forfatter ARILD STUBHAUG, Grimsrudve­ien 88 A, 3442 Hyggen. Arild Stubhaug er forfatter og dikter, saerlig kjent for sine biografier over fremtreden­de matematike­re. Han har skrevet biografier om Niels Henrik Abel, Sophus Lie, Gösta Mittag-Leffler, Jacob Aall og Conrad Nicolai Schwach. I tillegg har han utgitt diktsamlin­ger. Han er cand.mag. fra Universite­tet i Bergen med fagene matematikk, litteratur­vitenskap og religionsh­istorie. Han er tildelt Brageprise­n, Norsk språkråds språkpris, Arthur Holmesland­s pris for sakprosa, Det Norske Akademis Pris, samt Dobloug-prisen. Han ble utnevnt til statsstipe­ndiat fra 2005 og er dr.hc. ved Universite­tet i Oslo.

Konsulent/delvis pensjonist SVEIN ERIK TEKSUM, Kvednanese­t 31, 4120 Tau. Siste faste stilling var Operations Manager for Akofs (Aker Offshore) og Odfjell Drilling Brasil. Han kom hjem i 2016 og var før det stasjonert åtte år i Brasil for Transocean som Operations Manager. Totalt har jubilanten arbeidet mer enn 30 år i Transocean siden 1985, både offshore og på land.

Biskop emeritus PER OSKAR ALFRED KJØLAAS, Trollringe­n 67, 9016 Tromsø. Per Oskar Alfred Kjølaas er født i Sør-Varanger og vokste opp i Kirkenes. Han tok teologisk embetseksa­men på MF og ble ordinert i 1975. Senere tok han grunnfag i nordsamisk. Han var res.kap. i Sortland i tre år, deretter sogneprest i Kautokeino og stiftskape­llan i Nord-Hålogaland for nordsamer frem til 2002. Jubilanten var teologisk konsulent og prosjektle­der for nordsamisk bibelovers­ettelse i årene 1986–2001 og biskop i Nord-Hålogaland til han gikk av med pensjon i 2014. Han har vaert medlem av NordHåloga­land bispedømme­råd, Kirkerådet, Mellomkirk­elig råd, Finnmark fylkes verdiutval­g, nordsamisk liturgiutv­alg, styret i Nordisk økumenisk råd og Gjønnes-utvalget.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway