Aftenposten

Per Storvik

- Erna Jørgensen

Per Storvik døde 27. april, naer 90 år gammel. Han var født på Buøy i Brønnøy kommune, med utsikt rett mot hullet i Torghatten. Ti år gammel flyttet familien til Kabelvåg i Lofoten. Helt fra unge år var han aktiv og tok ansvar. Han ble tidlig bedt om å vaere laerer, først ute på Skrova og senere på internatsk­olen i Digermulen og det som eneste laerer.

Han tok høyere avdeling ved Oslo Handelsgym­nasium i 1950 og senere studier i data. Så gikk turen til Mo i Rana og Jernverket hvor han var sjef og utvikler av hullkortav­delingen fra 1953 til 1971. I denne perioden var han aktiv med i Mo IL og under hans ledelse ble fotballage­t blant de beste i NordNorge. For sin innsats ble han aeresmedle­m av klubben.

Per kom til Norsk Tipping som driftssjef i 1971 og her innførte han nye systemer og var ansvarlig for flyttingen av virksomhet­en til Hamar i 1975. I 1981 fikk han oppdraget med å etablere og starte opp Norsk Rikstoto. Her satt han som adm. direktør til 1988 og fortsatte som seniorrådg­iver til han pensjonert­e seg.

Som pensjonist la han ut på mange reiser, men høydepunkt­et var å sette kursen nordover og vaere med på lofotfiske. Somrene tilbrakte han mye tid ute på Landøya i Asker. Også her hadde han mye å bidra med.

Vi vil savne hans hjelpsomhe­t og munterhet.

Nå går tankene til hans barn, svigerbarn og barnebarn, som han var så glad i.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway