Aftenposten

Nektet å svare på Ramadanspø­rsmål

-

Men Jürgen Klopp forsikret om at lagets egyptiske stjernespi­ller er så klar som han kan vaere til finalen.

Det var en opplagt Liverpool-manager som møtte pressen dagen før den store Champions League-finalen mot Real Madrid.

Tyskeren virket offensiv og klar, men ett spørsmål ville han ikke svare på.

En journalist ville vite om lagets suverene toppscorer, Mohamed Salah, fastet under ramadan. I år er den muslimske fastetiden fra midten av mai til midten av juni.

– Religion er for meg en privatsak, svarte Klopp.

Egyptiske Salah er ved flere anledninge­r trukket frem som et viktig forbilde og en brobygger i et Storbritan­nia hvor det stadig er noen som prøver å øke motsetning­ene mellom muslimer og andre grupper.

Klopp la likevel til noe for å slå fast at lagets største stjerne er kampklar:

– Det står bra til med ham, han er full av kraft og det du måtte trenge for å vaere klar til en finale, svarte tyskeren, som selv flere ganger har snakket om sin kristne tro.

Liverpools styrke

Han ble i samme omgang spurt om Salah med en Champions League-seier vil slå seg inn i verdenstop­pen med spillere som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Det hevdet Klopp var et spørsmål som ikke var interessan­t og noe ingen managere bryr seg om.

– Messi og Ronaldo fortjener all den rosen de får, for de har holdt seg konstant på det høyeste nivået over mange år. Vi får se de neste årene om «Mo» kan gjøre det samme, for han har et utrolig potensial, og dette året har han vaert fantastisk, sa Klopp.

Manageren trakk frem lagånden da han ble spurt om hva som er den største styrken til laget. Han sa at veldig få før sesongen trodde at de kom til å spille i den store finalen.

– Vi drømte kanskje om det, men det ble mulig på grunn av prestasjon­ene i de ulike kampene. Du så det i de siste kampene, at ånden er helt klart vår største styrke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway