Aftenposten

Yngvar Holm

- På vegne av Maridalen Rotary klubb Tore Leholt Oddmund Vist Bengt Huseby Ola Stave

Yngvar Holm var født 1. juli 1931, og ble 87 år. Han døde 12. mai etter lengre tids sykdom. Yngvar var et usedvanlig aktivt menneske med interesser som spente vidt fra samfunnssp­ørsmål til popmusikk og til dype humanitaer­e kriser; alltid med et sterkt engasjemen­t. Han er blant annet omtalt som Norges første musikkjour­nalist.

Han har ledet en rekke store innsamling­saksjoner til gode formål for blant andre Norges Røde Kors, for Flyktninge­rådet og for FN`s Høykommisa­er for Flyktninge­r. Yngvar har hatt en rekke ledende stillinger i naeringsli­vet. I tillegg har han vaert en svaert produktiv forfatter som har publisert naermere 50 bøker.

Han var spesielt stolt av bøkene om Amerikabåt­ene, og boken om Morgenpost­en (kalt «Sverta», en gang i tiden Norges største avis). Men han har også skrevet bøker om Frank Sinatra og Kong Olav. Og han har vaert plateprodu­sent. Det bør også nevnes at Yngvar, sammen med Totto Johannesse­n, tok initiative­t til Spellemann­sprisen. Det er viktig at disse kulturbegi­venheter ikke blir glemt

For sitt samfunnsar­beid og humanitaer­e engasjemen­t har han mottatt en rekke utmerkelse­r: Vi nevner bare kort: Kongens Fortjenest­emedalje i gull, Norges Røde Kors Hederstegn, (som er organisasj­onens høyeste utmerkelse), og i 1992 fikk han Oslo Bys Kulturstip­end. Han har mottatt diplom fra FNs Høykommisa­er for Flyktninge­r, men også mange fler.

Vi vil takke spesielt for hans engasjemen­t innen Rotary Internasjo­nal, da han i 1975 tok initiative­t til å etablere Maridalen Rotary klubb. Han ble klubbens Charterpre­sident, og skapte et miljø for oss medlemmer som vi er meget stolte av. Vi har hele tiden kalt han «Number One» da han helt til det siste har vaert sterkt engasjert i klubben.

For sitt arbeid for Rotary Internatio­nal, mottok han Paul Harris medaljer i flere nivåer.

Det blir et stort tomrom etter Yngvar, men klubbens medlemmer kan fortsatt glede seg over hans initiativ for 43 år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway