Aftenposten

Skuffer aldri

-

Lillestrøm rotet bort et nesten opplagt mål, og Vålerenga kontret med seiersmåle­t fem minutter på overtid.

slik ser det ut i år også.

Likevel – trener Arne Erlandsen må ha vaert forferdet over hvor lett hans spillere mistet ballen.

Vålerenga var best gjennom hele omgangen, Lillestrøm kom sjelden i gang med noe.

Men sjanser som ikke gir mål, teller ikke, og den største fikk Lillestrøm. Gary Martin var alene igjennom da linjemanne­n feilvinket for offside. Så lite skulle til så lenge VIF-overtaket ikke skapte nok rabalder foran LSK-målet.

Mens vi ventet

Sjansefatt­ig, skuffende, kjedelig i første omgang? Nei, spenningen var dirrende naervaeren­de så lenge den ene sjansen, den ene detaljen, kan bestemme alt. Det er fotballens magi i et nøtteskall, hvert angrep kan vaere avgjørende fordi det lages så få mål.

Men her luktet det både svette og null-null, 32 pluss ville neppe gi oss mer intensitet i andre omgang.

Men det var de VIF-trener Deila ba om. Lillestrøm­lingene måtte jo vaere slitne, mente han.

De reiste seg

Det ville vaert naturlig – hvis man glemte at Lillestrøm hevder å vaere best trent av alle. Nå begynte de å sende mye folk i angrep, og Frode Kippe var naer ved å score. I minuttet etter var det Sam Johnsons tur foran det andre målet, og hvem var det som snakket om kjedelig?

Det var muligheter foran begge mål, og det var bare å glemme alle tanker om Lillestrøm som et defensivt lag med bare feilpasnin­ger. Alt ble bedre med en mer offensiv innstillin­g, også pasningene traff oftere.

Kampen var blitt jevn. Duellvinne­r Frode Kippe og smarte Ifeanyi Mathew førte an mot et Vålerenga med jevnere mannskap og en farlig spiss, Sam Johnson.

Det var liv og røre, helt til Bård Finne skjøt i stolpen på overtid, og Lillestrøm­s Mathew kontret med sin uforståeli­ge avslutning der alt lå an til scoring. Og seier.

Vålerenga mot Lillestrøm – alltid noe spesielt. Det er ikke lett å glemme denne kampen heller. I hvert fall ikke for elleville og fortvilte patrioter

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway