Aftenposten

Bokmessen i Frankfurt i 2019

-

Under verdens største bokmesse i Frankfurt i 2019 er Norge gjesteland. Det betyr at norsk litteratur får ekstra mye oppmerksom­het.

Budsjettet for prosjektet er på 52 millioner kroner. Forfatter

Jan Kjaerstad skrev i Aftenposte­n fredag at satsingen er en feilpriori­tering.

Han mener pengene heller burde brukes på forfatters­tipender til å finansiere forfattern­e, for at vi faktisk skal kunne produsere gode bøker.

Frankfurt-prosjektet arrangeres av Norwegian Literature Abroad (NORLA). Staten ved Kulturdepa­rtementet, Utenriksde­partemente­t og Naeringsde­partemente­t sponser satsingen med 30 millioner kroner.

Resten av finansieri­ngen kommer fra andre kilder, blant andre Forleggerf­oreningen, Oslo kommune og Thon Hotels. bare mangle at vi bruker ressurser på verdens viktigste bokmesse. 52 millioner er peanøtter i forhold til andre midler som blir bevilget i kulturbuds­jettet.

– Så du mener ikke at det er stormannsg­alskap?

– Nei, overhodet ikke. Det er en dråpe i havet. Denne muligheten er gull verdt, sier Geelmuyden, som driver PR-byrået Geelmuyden. Kiese.

Geelmuyden er riktignok ikke bare uenig med Kjaerstad.

– Jeg er enig med ham i at vi må unngå propaganda, spyttslikk­ing og floskelkom­munikasjon. Det er ikke Norge verdig. Vi må vaere rakrygget og tilnaerme oss oppgaven med intellektu­ell kraft og redelighet, sier han.

Geelmuyden drev selv Forlaget Press sammen med Håkon Harket i en årrekke. Han har vaert på bok-

Skjaergård­scruise i Bohuslän – ekstratur!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Aftenposte­n fredag 25. mai.
Aftenposte­n fredag 25. mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway