Aftenposten

Kakefest utenfor Stortinget

-

Bønder, leverandør­er og ansatte i industrien feirer den politiske enigheten om å innføre en lov om god handelsski­kk med kakefest utenfor Stortinget i dag.

Bondelaget­s leder Lars Petter Bartnes understrek­er at den tverrpolit­iske enigheten på Stortinget om å be regjeringe­n legge frem et forslag til lov om god handelsski­kk kun er første steget over startstrek­en.

– En lov om god handelsski­kk og et uavhengig tilsynsorg­an vil bidra til å skape et ryddigere forhold mellom leverandør­ene og dagligvare­kjedene til beste for forbrukern­e og for bonden. Men fortsatt er det mye jobb som må gjøres for å skape sunnere konkurrans­e rundt distribusj­on av matvarer, sier Bartnes.

Tverrpolit­isk

Norges Bondelag, NHO Mat og Drikke, Norsk Naeringsog Nytelsesmi­ddelarbeid­erforbund, Dagligvare­leverandør­enes landsforen­ing og Bondens marked inviterer flere av Stortinget­s naeringsli­vspolitike­re til kakefest utenfor Stortinget i formiddag.

Det var et forslag fra Arbeiderpa­rtiet som munnet ut i en enstemmig innstillin­g fra naeringsko­miteen. Aps naeringspo­litiske talsmann Terje Lien Aasland har varslet at han stiller på kakefesten. Det samme har Kårstein Eidem Løvaas (H) og Geir Pollestad (Sp) gjort. (NTB)

 ?? Tlf. 40 61 40 40 ??
Tlf. 40 61 40 40

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway