Aftenposten

Disse møblene er laget i Norge og tåler alt. Nå skal de fylle Times Square.

- Aftenposte­ns korrespond­ent

De har vaert gjennom den tøffeste testen man kan tenke seg. I over ett år har de måtte tåle all verdens plaging: De er blitt sparket og dunket, slept langs bakken, tilsølt med alt mulig griseri.

Å vaere utemøbel på Times Square er ingen spøk. Men den norske stolen April Go og de tilhørende bordene har bestått prøvetiden med glans. Nå har selskapet Vestre fått eksklusiv kontrakt med Times Square Alliance på å møblere samtlige utearealer i Manhattans neonbelyst­e hjerte.

Tim Tompkins tar et godt grep i stolryggen til April Go. Presidente­n i Times Square Alliance er svaert begeistret for den bunnsolide norske innvandrer­en som ikke har latt seg slite i stykker av 350.000 daglige besøkende.

– Dette er jo det verste et møbel kan bli utsatt for, sier Tompkins og slenger på refrenget til byens «nasjonalsa­ng»:

– If they can make it here, they can make it anywhere.

Kjempekont­rakt

Times Square er verdens kanskje mest kjente byrom. Nå skal det altså fylles med norske stoler og bord fra produsente­n Vestre. Tompkins og alliansen ønsker å skape et mer humant og funksjonel­t miljø på den støyende plassen, der folk kan sette seg ned og hvile, spise lunsj eller bare observere det pulserende livet.

Alle de andre møblene som står på Times Square, skal nå byttes ut med Vestre-produkter.

– Det er klart at dette er stort, både for oss og for norsk designindu­stri. Det gir oss verdens beste utstilling­svindu. Times Square er et helt unikt sted, sier direktør Jan Christian Vestre.

Vestre har samarbeide­t med det norske arkitektse­lskapet Snøhetta. Selskapet har i mange år hatt kontor i New York og gjennomfør­t flere store prestisjep­rosjekter i byen, blant annet på Ground

 ?? FOTO: CHRISTINA PLETTEN ?? Bordene kan klappes sammen, noe som var et av kriteriene til Times Square Alliance. President Tim Tomkins viser hvordan bordenes skrå ender gjør at de kan plasseres sammen. I bakgrunnen er generalkon­sul Harriet Berg (t.h.) og Elisabeth Preus Vestre.
FOTO: CHRISTINA PLETTEN Bordene kan klappes sammen, noe som var et av kriteriene til Times Square Alliance. President Tim Tomkins viser hvordan bordenes skrå ender gjør at de kan plasseres sammen. I bakgrunnen er generalkon­sul Harriet Berg (t.h.) og Elisabeth Preus Vestre.
 ?? Christina Pletten New York ??
Christina Pletten New York

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway