Aftenposten

Andre storbrann ved Revac på fire år

- PER ANNAR HOLM

For halvannet år siden ble gjenvinnin­gsbedrifte­n Revac registrert som et saerskilt brannobjek­t. Først til høsten planla brannvesen­et å komme på et branntilsy­n.

21 juli. 2014 var det en større brann i et av Norges største gjenvinnin­gsanlegg for elavfall.

Eieren ble dømt til 90 dagers fengsel, to andre ledere fikk 60 dagers fengsel, og bedriften måtte betale en bot på 2,8 millioner kroner for grov miljøkrimi­nalitet.

Dommen ble rettskraft­ig i august 2017.

3. november 2016 ble Revac registrert som et saerskilt brannobjek­t av Vestfold interkommu­nale brannvesen.

Siden har det ikke vaert gjennomfør­t noe ordinaert branntilsy­n ved bedriften, som i går ble rammet av den andre storbranne­n på mindre enn fire år.

– Først avventet vi utfallet av rettssaken etter den forrige brannen. Nå hadde vi planlagt et ordinaert branntilsy­n til høsten, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

Stor byggeaktiv­itet

Siden 2014-brannen er gjenvinnin­gsanlegget på Linnestad industriom­råde blitt kraftig utbygget.

Industriby­gningen som brant i går sto ferdig for få måneder siden. Her var det et sprinklera­nlegg som ikke evnet å slukke brannen som startet litt etter klokken syv i går morges.

– 19. mai 2017 var vi på befaring hos en nabobedrif­t som har noen av de samme eierne. Vi tok også en befaring hos Revac og fant at sikkerhete­n var godt ivaretatt både teknisk og beredskaps­messig, men vi har ennå ikke vaert på noe ordinaert tilsyn, sier Pettersen.

Måtte gi opp

Brannvesen­et måtte gi opp å redde den nye industriha­llen i går, da noen av takkonstru­ksjonene i bygget ga etter.

– Ved 14-tiden trakk vi ut brannmanns­kapene fordi vi frykter at hele bygningen kommer til å kollapse, sier brannsjef Per Olav Pettersen i Vestfold interkommu­nale brannvesen.

20 brannbiler med mannskap fra Drammen i nord til Larvik i sør kjempet mot flammene i går ettermidda­g.

 ?? FOTO: VESTFOLD INTERKOMMU­NALE BRANNVESEN ?? Etter storbranne­n i juli 2014 ble tre av lederne ved Revac dømt for grov miljøkrimi­nalitet.
FOTO: VESTFOLD INTERKOMMU­NALE BRANNVESEN Etter storbranne­n i juli 2014 ble tre av lederne ved Revac dømt for grov miljøkrimi­nalitet.
 ?? INTERKOMMU­NALE BRANNVESEN
FOTO: VESTFOLD ?? Industriby­gget var i ferd med å kollapse i går kveld.
INTERKOMMU­NALE BRANNVESEN FOTO: VESTFOLD Industriby­gget var i ferd med å kollapse i går kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway