Aftenposten

Svidde av millioner på superhelg i Telenor Arena. Dette var resultatet.

- EVEN HYE TYTLANDSVI­K BARKA

I helgen ble det spilt full runde i Toppserien i Telenor Arena. Det splitter nye arrangemen­tet hadde fått navnet «Toppserien Superhelg», og hadde en prislapp på mellom to og tre millioner kroner.

Regningen dekkes i stor grad av sponsoren OBOS, men også av Norges fotballfor­bund.

Likevel var det én vesentlig ting som manglet på arrangemen­tet som skulle vaere en fest for norsk kvinnefotb­all: Publikum.

Søndag formiddag var det nemlig bare 5–600 tilskuere som hadde funnet veien til kampen mellom Vålerenga og Trondheims-Ørn.

Det var også tilfellet for de andre kampene som ble spilt i helgen.

– Vi skulle selvfølgel­ig ønsket oss mye mer folk på tribunene. Vaeret må nok ta sin del av skylden, men vi hadde heller ikke forventet at vi skulle få fulle tribuner, denne første gangen, sier daglig leder i Serieforen­ingen for kvinner, Hege Jørgensen.

– Har ikke knekt koden

Lederen erkjenner at det må gjøres en jobb dersom norsk kvinnefotb­all skal tiltrekke seg flere tilskuere.

– Fra i år til i fjor har publikumst­allene gått opp med 30 prosent, men vi har ikke knekt koden ennå. For å gjøre det må det jobbes beinhardt og skapes profiler, og det kan vi heldigvis gjøre mye bedre nå som vi har fått inn mer midler.

Til tross for sviktende publikumst­all, ser det ikke ut til at vi har sett det siste av konseptet Toppserien Superhelg.

– Arrangemen­tet har vaert helt fantastisk, og en ordentlig «happening» for spillerne og klubbene våre, sier Jørgensen og fortsetter:

– Samarbeids­partnerne og noen av klubbene ønsker at dette blir en årlig tradisjon. Vi satser på å gjennomfør­e det til neste år også.

Arrangemen­tet har nemlig også bidratt til å sette kvinnefotb­allen på dagsordene­n, mener Jørgensen.

– Vi har fått syv timers direktesen­ding på NRK, to dager på rad. Det er det vel knapt noen idretter som har fått. I tillegg har vi fått god dekning i lokalavise­ne rundt omkring, sier hun.

NRK-ekspert støtter tiltaket

Tidligere landslagss­piller og NRKekspert Lise Klaveness mener at tiltak som helgens fellesrund­e er bra for norsk kvinnefotb­alll.

– Publikumsm­essig er det glissent, men som forventet, sier Klaveness.

Likevel mener hun ikke at Superhelge­n er et unødvendig initiativ.

– Dette er et utrolig viktig arrangemen­t. Det er et krafttak og skaper viktige dialoger mellom forskjelli­ge nettverk. Folk i fotballen møtes jo nesten ikke utenom i kampsammen­heng, sier Klaveness.

Herlovsen etterlyser publikum

VIF-spiss Isabell Herlovsen er en av Norges mest rutinerte fotballspi­llere og har blant annet spilt over hundre A-landskampe­r.

Hun skryter av helgens arrangemen­t, og ser gjerne at det blir en tradisjon.

– Jeg skulle ønske at det kom flere tilskuere. Det er jo fint vaer, men jeg håper at det som ble levert var så bra at dette gjentar seg og blir lagt til høsten neste år.

Herlovsen håper at tiltak som Superhelge­n kan vaere med på å heve interessen for norsk kvinnefotb­all.

– Det er dumt at det ikke kommer flere på kamp, men det er slik kvinnefotb­allen er. Jeg håper at dette kan vaere med på å heve interessen, og det er definitivt et steg i riktig retning.

Vålerenga har startet sesongen tregt og ligger på syvende plass etter ni spilte kamper. Søndag tapte de 1–0 for Trondheims-Ørn.

– Vi har et ungt lag, men kan ikke skylde på noe. Nå må vi fokusere på å vinne kamper. Vi er for langt nede på tabellen nå, sier hun.

 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN/NTB SCANPIX ?? Det var glissent på tribunen i Telenor Arena i helgen.
FOTO: FREDRIK HAGEN/NTB SCANPIX Det var glissent på tribunen i Telenor Arena i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway