Aftenposten

Ricciardo sikret sin første Monacotriu­mf

-

Daniel Ricciardo var i front fra start til mål i årets Monaco-klassiker i Formel 1. Det var australier­ens første seier gjennom middelhavs­byens gater.

Han endte foran Sebastian Vettel, mens VM-leder Lewis Hamilton tok tredjeplas­sen. Seieren var Ricciardos sjette i Formel 1-sammenheng.

Monaco-triumfen var også en aldri så liten gjenreisin­g for 28-åringen. I 2016 måtte Red Bull-stjernen se seieren glippe til Hamilton på grunn av en stor lagtabbe i depotet. I går kunne han endelig juble over å ha vunnet en av motorsport­ens største klassikere.

Holdt unna

Ricciardo sikret seg beste startsport da han satte banerekord under lørdagens kvalifiser­ing. Han var også best i alle de tre treningsom­gangene. Startposis­jonene er saerlig viktige i Monaco, der forbikjøri­nger er vanskelige i de trange gatene.

Etter 29 av 78 runder meldte Ricciardo om trøbbel med motorkraft­en, men han holdt likevel rivalene på avstand.

Hamilton er fortsatt i føringen i VM-sammendrag­et etter seks løp. Han står med 110 poeng mot Vettels 96. Ricciardo har 72 poeng.

Mesterlig klatring

Det var flere som valgte å bytte dekk tidlig. Hamilton var blant dem, men briten var lite imponert etterpå.

– Dekkene er totalt ubrukelige, sa han over lagradioen etter naermere 50 runder.

Ricciardos lagkamerat Max Verstappen kraesjet voldsomt i siste treningsom­gang. Han måtte starte bakerst i feltet som 20. mann, men han kjørte knallsterk­t og endte til slutt på 9.-plass. (NTB)

 ?? FOTO: CLAUDE PARIS/AP/NTB SCANPIX ?? Daniel Ricciardo jubler etter seien i Monaco i går.
FOTO: CLAUDE PARIS/AP/NTB SCANPIX Daniel Ricciardo jubler etter seien i Monaco i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway