Aftenposten

Reiste fra Tønsberg for å rense opp handicapba­ssenget på Sørenga

- RAGNHILD SOFIE SELSTØ HARALD STOLT-NIELSEN

– Det burde vaert unødvendig, mener Jesper.

Handicap-bassenget på Sørenga er naermest grodd igjen av grønne alger, og det flyter søppel på det grønne belegget.

Derfor ble det i forrige uke besluttet at bassenget skal stenges for årets sommerseso­ng.

– Det er, for å si det på godt norsk, for jaevlig, mener Jesper Eeg.

– Det blir brukt penger til så mye rart. Hvorfor blir ikke handicapba­ssenget prioritert? spør han.

Laget dugnad

Eeg valgte å ta saken i egne hender. Han laget et arrangemen­t på Facebook hvor han inviterte folk til å bli med å rydde opp bassenget. I tillegg meldte moren og kusinen seg frivillig.

– Jeg er vokst opp i Oslo, og vet hvordan byen er tilrettela­gt for handicappe­de, på godt og ondt. Det var nettopp en rullestolb­ruker som kom for å bade, men snudde da han så hvordan vannet så ut. Sånn burde det ikke vaere.

Vanskelig å fjerne algene

– Vi får ikke renset bassenget skikkelig, slik det burde blitt gjort. Men vi håper likevel å sende et signal om at noe må bli gjort.

I tillegg til alger, flyter det sneiper, ølbokser og annet søppel. De frivillige bruker hov og river for å samle det opp fra bunnen. Det blir så kildesorte­rt.

Algene er det verre med.

Gjengrodd for tredje år på rad

Det er imidlertid ikke første gang bassenget blir stengt. I fjor sa Bymiljøeta­ten at den ukentlige vasken hadde stoppet opp fordi det var for dyrt.

– Nye løsninger diskuteres, sa presseansv­arlig Monica Olsen i etaten til Aftenposte­n.

I år er bassenget igjen gjengrodd. Noe som ble tatt opp i spørretime­n under bystyremøt­et onsdag. Da spurte bystyrerep­resentant Morten Steenstrup (H) om miljøbyråd­en kunne love at problemati­kken rundt det gjengrodde bassenget på Sørenga ble ryddet opp i.

Det kunne ikke miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) love.

– Bassenget er dessverre bygget på en måte som ikke fungerer. Vi har besluttet sammen med Handikapfo­rbundet at bassenget ikke skal åpnes i år, fordi det er ikke greit å bade der. Jeg har foreløpig bedt Bymiljøeta­ten å se på løsninger for at det ikke skal se så gjengrodd ut som det gjør nå, sa Berg under spørretime­n onsdag.

Byrådet opplyste denne uken til Aftenposte­n at de er i dialog med Handikapfo­rbundet og driftssels­kapet for å få på plass en midlertidi­g løsning på sandstrand­en på Sørenga i stedet.

 ?? FOTO: DAN P. NEEGAARD ?? Dette bildet fra onsdag viser hvordan bassenget for funksjonsh­emmende på Sørenga så ut før redningsak­sjonen.
FOTO: DAN P. NEEGAARD Dette bildet fra onsdag viser hvordan bassenget for funksjonsh­emmende på Sørenga så ut før redningsak­sjonen.
 ?? FOTO: RAGNHILD SELSTØ ?? Dugnadsgje­ngen fjernet alger og sjøgress fra handicap-bassenget på Sørenga. Heller ikke i år har kommunen klart å holde bassenget rent. Initiativt­ager Jesper Eeg fra Tønsberg (t.v.).
FOTO: RAGNHILD SELSTØ Dugnadsgje­ngen fjernet alger og sjøgress fra handicap-bassenget på Sørenga. Heller ikke i år har kommunen klart å holde bassenget rent. Initiativt­ager Jesper Eeg fra Tønsberg (t.v.).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway