Aftenposten

Salget av is til himmels i maivarmen

- NTB

Med temperatur­er over 30 grader og stekende sol fra skyfri himmel øker salget av is og kald drikke til nye høyder.

Hos Hennig-Olsen is i Kristiansa­nd går salget flytende!

– Det selges veldig mye iskrem for tiden. Mer enn noen gang i historien i en enkelt måned og i en mai måned. Vi kommer opp i mer enn 5 million liter iskrem i mai, sier en fornøyd administre­rende direktør Paal Otto Hennig-Olsen.

Også hovedkonku­rrent og markedsled­er i Norge, Tine-eide Diplom-Is, melder om skyhøye mai-tall.

– Det ser ut som om blir det rekordmåne­d for mai, en all-time high faktisk. Vi jobber nå tre skift og alle står på for å få isen ut og det er utrolig morsomt, sier markedsdir­ektør Anne Borgen Sturød i Diplom-Is til NTB.

Saftis i varmen

Hun forklarer at issalget eksplodert­e da gradestokk­en gikk over 20 grader. Når det begynner å naerme seg 30 grader går flere og flere over fra fløteis til den mer leskende saftisen.

Både Hennig- Olsen Is og Diplom-Is sverger til norsk fløte i produksjon­en og mener det kan kjennes på smaken. Og bestselger­ne for begge produsente­ne er den klassiske kremmerhus-isen.

– Kortreiste norske råvarer er viktig for oss. Og vi har norske jordbaer i kroneisen, sier Sturød stolt.

-Får håpe det varer

Nabo til Diplom-Is i Nittedal er Ringnes bryggeri. Der meldes det om utkjøring av øl og mineralvan­n i fulle skift. Fra gigantens sentrallag­er på Gjelleråse­n og i Trøndelag kjøres det ut drikkevare­r av alle slag i høyt tempo.

– Vaeret blir fulgt tett hos oss nå for å gi prognoser over kommende salg. Pent vaer er godt vaer for Ringnes. Vi har gjerne et par slike uker på sommeren, så det har kommet tidlig i år. Vi får håpe det varer, sier kommunikas­jonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes til NTB.

Han forklarer at salget av øl gjerne øker med en gang varme utetempera­turer melder seg. Men ølsalget følger ikke gradestokk­en hele veien til topps, men stabiliser­er seg når det blir så varmt at det er fint å sitte utendørs.

Trøkk i vannsalget

Salget av vann derimot, bare øker på i samme takt som varmegrade­ne.

– Vannsalg kan doble seg fra den ene uken til den andre, så det kan vaere ganske mye trøkk der, sier Bruusgaard.

Han legger til at salget av brus er ganske stabilt og ikke gjør veldig store utslag selv om det blir varmere enn ventet. (NTB)

 ?? FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX ?? Diplom-Is har tre skift med ansatte nå for å kunne kjøre ut nok iskrem.
FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX Diplom-Is har tre skift med ansatte nå for å kunne kjøre ut nok iskrem.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway