Aftenposten

– Han er på vei mot noe stort

Casper Ruud imponerte ekspertene på vei mot andre runde i French Open.

- METTE BUGGE NICHOLAS BERGH mette.bugge@aftenposte­n.no

Den norske 19-åringen frustrerte motstander­en.

Jordan Thompson-Casper Ruud 2–3 (1-6, 4-6, 6-2, 6-4, 3-6) Eventyret fortsetter. Casper Ruud er i 2. runde i French Open. Tennisthri­lleren gikk til fem sett, men etter godt og vel tre timers spill var det Casper Ruud som kunne strekke armene i vaeret.

– Han er på vei mot noe stort. Vi så det allerede i kvalifiser­ingen at han leker seg igjennom. Før denne kampen var oddsen 1,35 i favør Ruud. Han var storfavori­tt og innfridde, sier Jan Frode Andersen (47).

Andersen var inntil i går den siste nordmannen som hadde tatt seg til 2. runde i French Open. – Helt fantastisk modenhet av Casper Ruud som gjenkjenne­r behovet for å endre tilnaermin­g etter tredje og fjerde sett, og så blir langt mer aggressiv. Med stor suksess, sier Eurosport-kommentato­r Sverre Krogh Sundbø.

– En bragd

– Det å vinne i fem sett i første runde er en bragd. Han er 19 år gammel og spiller mot en garvet proff. Det er nesten ikke til å tro, sier Andersen og legger til:

– Det er sinnssykt. Jeg så ham første gang da han vant NM som 15-åring, ett år tidligere pappa Christian som inntil da hadde rekorden.

Da Andersen gikk til 2. runde i 2001, var premien 250.000 norske kroner. Nå er den 760.000 kroner.

Casper Ruud får prøve seg på en saers tøff motstander i neste kamp allerede i morgen. Da er det Albert Ramos-Viñolas fra Spania som står på den andre siden av nettet. 30-åringen er ranket som nummer 30 i verden.

En mandag å huske

Men gårsdagen kommer unggutten fra Norge til å huske lenge. Den ble et nytt gjennombru­dd i hans tenniskarr­ière. Aldri før hadde han spilt en kamp i hovedrunde­n i French Open.

Ruud startet kampen mot australske Jordan Thompson på fryktinngy­tende vis. Da Ruud brøt til 4–2 i det andre settet, og tok et langt steg mot seier, mistet Thompson besinnelse­n.

I frustrasjo­n smadret han racketen i grusen.

– Se på Thompson. Han smadrer den racketen i frustrasjo­n. Og det må vaere et veldig godt tegn for Casper, sa Eurosport-kommentato­r Eirik Fure på direkten.

– Naturlig

Nordmannen tok det første settet 6–1. Det var vanskelig å se at Thompson var betydelig mer erfaren, med sin 85. plass på verdensran­kingen.

Thompson ga mer motstand i det andre settet. Men det ville seg ikke. Ruud tok settet 6–4.

Sverre Krogh Sundbø mener Thompsons frustrasjo­n var betegnende for de to første settene.

– Det er et naturlig uttrykk for at han synes han spiller helt elendig. Og det har han også gjort, sier Sundbø til Aftenposte­n.

Han understrek­er imidlertid at Ruud «leverte fantastisk» i de to første settene. Og selv om australier­en vant de to neste, var det en tenåring som virkelig hevet seg til de store høyder.

Tøft for hjertet

– Jeg føler at jeg trenger en pacemaker etter denne kampen.

Det sier tidligere spiller og mangeårig forbundsan­satt Jon-Erik Ross (74).

Han var helt skjelven etter denne triumfen.

– Jeg syntes at Casper spilte fantastisk i begynnelse­n og hadde et veldig godt press. Australier­en ble overrumple­t. Men så må jeg innrømme at jeg var usikker i femte sett, legger han til.

Mannen som har vaert med på å utvikle rankinglis­ter og rankingsys­tem i Norge, heier på sønnen til Christian Ruud.

– Jeg er mektig imponert. Gjennomsni­ttsalderen på de beste er 25–27 år, og så har Casper akkurat kommet ut av juniorklas­sen. Det er nesten ikke til å tro.

Idrettssje­f Øivind Sørvald i Norges Tennisforb­und, mannen som leverer analysene etter kamper og foran neste oppgjør, kommentere­r slik:

– Det er en kjempeinns­ats å vinne denne kampen etter tre timer med så mye press. Han spiller godt og tøft og klarer å komme tilbake. Han har en imponerend­e styrke.

 ?? FOTO: ALESSANDRA TARANTINO, AP/NTB SCANPIX ?? Casper Ruud tok seg videre til 2. runde i French Open.
FOTO: ALESSANDRA TARANTINO, AP/NTB SCANPIX Casper Ruud tok seg videre til 2. runde i French Open.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway