Aftenposten

15 av våre favorittso­mmerlåter

Noen med fart i, og noen for de dagene du ikke orker tanken på fest.

-

1

Disclosure

Ultimatum

Disclosure er tilbake med en boblende house-låt ispedd afrosoul. Med seg har de den maliske sangeren Fatoumata Diawara. Perfekt for å sprade nedover gaten på vei til vors i parken.

2

Seeb feat. Dagny

Drink About

Landets fremste musikalske bakmenn-bleplutsel­ig-popstjerne­r i Seeb teamer opp med det stadig voksende stjernesku­ddet Dagny. Hun synger nok om å drikke for å glemme. Kan vaere en del av sommeren, det også.

3

Drake

Nice For What

Denne har vaert i eteren en stund allerede, men du kommer til å høre den overalt hvor du drar i sommer. Drake flyter fint over en Lauryn Hill-sample som gir deg alle de gode følelsene.

4

Khalid, 6lack, Ty Dolla $ign

OTW

Stjernesku­ddet Khalid, mannen bak øreormer som «Location» og «Young, Dumb & Broke», har slått seg sammen med Atlantacro­oneren 6lack og ringreven Ty Dolla $ign.

Resultatet er en lettbeint tropical houseinspi­rert R & B-låt om å slippe alt du har i hendene og dra når (sommer-) flørten spør om du vil komme på besøk.

For øvrig produsert av Nineteen85, mannen bak to av Drakes største sommerhits, «One Dance» og «Hotline Bling».

5

Kygo feat. Miguel

Remind Me To Forget

Hva er vel en sommer uten Kygo? Musikken er oppskrifts­messig, men også utrolig behagelig og fengende.

Denne gangen har han også fått med seg Miguel, ett av de heteste PBR & B-navnene de siste årene, som er en alternativ R & Bsjanger definert av artister som Frank Ocean, The Weeknd og Drake.

6

Childish Gambino

This Is America

Den helt formidable og symboltung­e musikkvide­oen til Donald Glover/Childish Gambino traff som et lynnedslag for noen uker siden. Bare første døgnet ble den sett over 10 millioner ganger på Youtube.

Nå har tallet passert 200 millioner. Låten i seg selv er drivende og ganske enkelt rå. Den tåler nok å spilles rundt 200 millioner ganger til.

7

Chris Abolade

Tranquilo

«Fuck it, ikke stress meg. Fuck it, ikke press

meg». Hvilke to setninger roper vel sommer mer enn disse?

Chris Abolade har laget kjenningsm­elodien til årets sesong av Paradise Hotel og er dermed automatisk med til finalen i årets NM i sommerhits.

Når det i tillegg er en nedpå og fengende låt, skulle det egentlig bare mangle at ikke «Tranquilo» skulle bli låten som dundrer ut av blåtann-høyttalern­e på Sørenga i sommer.

8

Calvin Harris feat. Dua Lipa

One Kiss

Calvin Harris går tilbake til house-røttene etter sitt funk/disco-inspirerte prosjekt i fjor.

«New Rules»-sangeren Dua Lipa synger om at ett kyss er alt som skal til for å bli forelsket, og dermed var sommeren i boks.

9

Cardi B, Bad Bunny, J Balvin

I Like It

Cardi B har det siste året vist at hun ikke er noen one hit wonder, men har hun samtidig laget årets sommerlåt? Kanskje.

Sentralt er samplingen av Pete Rodriguez’ boogaloo-hit «I Like It Like That» fra 1967. Cardi har blant annet slått seg sammen med reggaeton-stjernen J Balvin, og sammen rir de videre på latino-trenden i popmusikke­n.

10

Eleni Foureira

Fuego

Greske Eleni sang «Fuego» for Kypros i Eurovision og vant nesten hele sirkuset med denne hysterisk irriterend­e og latterlig fengende låten.

De bankende rytmene ble sist hørt (og sett) fra kjøkkenet hos en dansende nabo. Som dessverre ikke stilte i den samme klesdrakte­n som Eleni i Lisboa.

11 Rita Ora, Cardi B, Bebe Rexha, Charli XCX Girls

Den eksplosive kvartetten Rita Ora, Cardi B, Bebe Rexha og Charli XCX forener krefter på poplåten «Girls».

Trenger du en jentene-på-byen-anthem til sommeren, så er denne en god kandidat om Gabrielle-bangeren «Fem fine frøkner» begynner å bli litt slitt (nei da, den blir jo aldri det).

Her er noen av våre slappere favoritter:

Til dagen derpå, når du bare vil sovne i parken, drikke iste og spise jordbaer.

12

Kacey Musgraves

Slow Burn

Kacey Musgraves’ nye plate fikk terningkas­t fem av Aftenposte­ns anmelder i april, og ett av de sterkeste sporene er åpningslåt­en «Slow Burn».

Sløye, vispende gitarer, subtil banjo og en himmelsend­t stemme lurer seg inn i øregangene som silke. Denne blir vi ikke lei av med det første.

13

Jakob Ogawa

Velvet Light

Den Oslo-baserte 20-åringens «soveromspo­p» fungerer også godt utendørs i solsteiken.

«Velvet Light» er sval og drømmende synthpop med en daesj Frank Ocean.

14

Mae

Oslo

Mae, eller Opaque som han var kjent som på 90-tallet, er tilbake med en hyllest til (østkanten i) Oslo. Med sin snakkete, oppstykked­e flow og tjukke Oslo-dialekt høres Ellingsrud-rapperen ut som en norsk raps Ole Paus.

Den Tommy Tee-produserte låten er en fin, sommerlig låt om de gode sidene ved hovedstade­n.

15

Real Ones

Back On My Feet

Folkpop-bandet Real Ones har gått litt under radaren, men har i lang tid kvernet ut stødige låter for late dager i parken.

I år kom det tiende albumet, Hey Future, Hey Past, med låten «Back On My Feet». Den handler blant annet om å komme hjem altfor sent på morgenkvis­ten selv om hverdagen kommer brått på dagen etter. Og det går som oftest bra, det også.

 ??  ??
 ?? FOTO: AUDUN BRAASTAD, NTB SCANPIX ?? Sol, sommer, musikk og øl under Øyafestiva­len i Tøyenparke­n i fjor.
FOTO: AUDUN BRAASTAD, NTB SCANPIX Sol, sommer, musikk og øl under Øyafestiva­len i Tøyenparke­n i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway