Aftenposten

Rektor svarer: Trygt og godt på Oslo Handelsgym­nasium

- Camilla K. Mehl Rektor, Oslo Handelsgym­nasium

Angrepet på en av våre laerere, lektor Clemens Saers, ved Oslo Handelsgym­nasium våren 2014 var en tragisk hendelse. At eleven som utførte volden ble arrestert av politiet, dømt til fengsel og til å betale erstatning i rettsvesen­et samt at laereren har fått voldsoffer­erstatning, hjelper lite på følgene av de skadene vår laerer ble påført.

Noe tilsvarend­e har ikke skjedd på vår skole, og vi gjør alt vi kan for at vi aldri igjen skal oppleve noe lignende.

Ingen avvik

Som ny rektor ved Oslo Handelsgym­nasium – en sentrumssk­ole med nesten 1000 elever og over 100 ansatte – er jeg ydmyk overfor alle de ulike menneskene som er her daglig, og svaert bevisst ansvaret for å sikre et trygt og godt arbeidsmil­jø. Våre rutiner for daglig å følge opp helse, miljø og sikkerhet ved Oslo Handelsgym­nasium, både for elever og laerere, er gode. Dette ble dokumenter­t i Kommunerev­isjon 2017 som gjennomgik­k våre HMS-rutiner med saerlig fokus på vold og trusler. Revisjonen fant ingen avvik, men det betyr ikke at uheldige hendelser ikke kan skje, eller at vi ikke kan bli bedre.

Informasjo­n, tydelig kommunikas­jon og gode relasjoner står svaert sentralt for å forebygge og unngå uønskede hendelser. Om det skal informeres bredt eller kun til dem som blir direkte berørt, er alltid krevende å avgjøre. Det samme er hensynet til taushetspl­ikten om elevens personlige forhold som må veies opp mot den mulige faren eleven utgjør. Jeg stoler på profesjona­liteten til mine ansatte, noe som tilsier en så bred informasjo­nsstrategi som mulig.

Den tragiske voldsepiso­den har ført til ettertanke, og godt lederskap betyr at man laerer noe av alle hendelser. Vi har med mennesker å gjøre, vi må utvise skjønn, vi må møte hverandre med respekt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway